Fűszer és Lélek

Gyömbérszörp őszi napokra

Ilyenkor télen gyakran főzök gyömbérszörpöt, mert állítólag nagyon jó hatása van a téli légúti megbetegedések kezelésében, illetve a novemberi őszi fáradtságnak hívott kedvetlenségre is.
Oké, ez nagyon jól hangzik, de igazából finom, ennyi az egész.
Gyömbér kapható egész évben, de kezeletlen héjú citrom nem mindig, ilyenkor viszont sok helyen bele lehet futni. Nagyon fontos, hogy csak ilyenből, vagyis bio citromból főzzétek ti is, és azt is érdemes alaposan, dörzsis szivaccsal megmosni, forró melegvíz alatt.
A gyömbérszörp nagyon hamar csípőssé válhat, ha túl sok benne a gyömbér, vagy túl hosszú ideig főzzük. Érdemes gyakran kóstolgatni, és amikor tetszik az eredmény, gyorsan kihalászni belőle a gyömbérszeletkéket.


Hozzávalók:
diónyi gyömbér, vékonyan felszeletelve
1 kezeletlen citromhéja, krumplihámozóval lehámozva
2 dl víz
1-1,5 dl méz ízlés szerint
 
A hígításhoz szóda
fagyasztott gyümölcsök

A gyömbért és a citromot felforraljuk a vízzel. Két perc lassú forralás után a gyömbérszeleteket kivesszük, a citromhéjat benne hagyjuk, amíg ki nem hűl. A langyosra hűlt gyömbéres vízhez keverjük a mézet.
A múltkori gyömbéres pulykacomb mellé ezt iszogattuk, és nagyon klassz volt mellé, de minden fűszeres, húsos étel mellé passzol.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!