Fűszer és Lélek

Kezdődik!! Itt az idei első hűsítő finomság!

Kétségtelen, hogy az eper és vanília párosításnál nehéz jobbat találni. A tejszín se rossz ötlet, de kicsit elvesz az eper ízéből. Ez a sorbet akkor a legjobb, ha valóban az epret szeretnénk érezni. Annyira egyszerű elkészíteni, hogy egy óvodás is bátran nekiállhat.
A tejszínes eperfagyi kiváltására hivatott recept jobb, mint az eredeti: csak friss gyümölcsök vannak benne, és egy kanálnyi eperlikőr, ami nagyon feldobja az ízeket, és a benne lévő alkohol nem engedi a sorbetet olyan kőkemény tömbbé fagyni, hogy fél órát várni kelljen rá, miután kivettük a fagyasztóból.
Ha nincs kedvünk gombócokat formázni belőle, akkor akár kis pálinkáspoharakba is tölthetjük, majd amikor elővesszük, egy pillanatra forró vízbe mártva a poharat, kicsusszan belőle a sorbet.

Hozzávalók:

60 dkg eper
2 ek porcukor
2 kk Dr. Oetker Vanília Aroma
1 ek eperlikőr, esetleg vodka

TOVÁBB A RECEPTHEZ

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!