Végre itt az eperszezon! Egyszerűen lehetetlen eperből annyit enni, amennyit az ember szeretne. Az eper egyszerűen mindenhez jó, a tortától kezdve a lekvárig, a gyümölcslevesen át a panna cottáig. A panna cotta pedig egy nagyon egyszerű, mégis zseniális desszert, egyedül azzal lehet elrontani, ha túl sok zselatint teszünk bele, és nem lágy lesz a végén, hanem radírgumiszerűen kemény.
Lapzselatinnal nem tudjuk túladagolni benne a zselatint, mindig tökéletes lesz a végeredmény.
Hozzávalók 6 adag panna cottához:
3,5 dl 30 %-os tejszín
2 dl tej
0,5 dl eperszörp
5 dkg cukor
1 vaníliarúd
4 db Dr. Oetker Lapzselatin
Az eperraguhoz:
50 dkg eper
10 dkg cukor
1 kk citromlé
1 kk reszelt citromhéj
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: