Nagyon kevés tejszínhab elég ahhoz, hogy a joghurtból könnyű, habos pohárdesszertet varázsoljon. Működik habszifonnal is, úgy talán még egyszerűbb a dolgunk, de annak sem szabad lemondania erről a desszertről, akinek nincs szifonja.
Minden gyümölcs finom bele, de ilyenkor, amikor még alig kapható friss gyümölcs, nekünk az őszibarackos a kedvencünk. A konzerv őszibarack ugyanis mindig puha, már nem kell várni, hogy otthon beérjen, és a rövid nyári szezont leszámítva olcsóbb is, mint a friss.
Érdemes úgynevezett görög joghurtot vásárolni ehhez a recepthez, az zsírosabb, sűrűbb, jobbak belőle a habok.
Hozzávalók:
3 dl görög joghurt
2 dl habtejszín
1 csomag Dr. Oetker Habfix
4 ek cukor
1 kk Dr. Oetker Vanília Aroma
½ citrom reszelt héja
4 db konzerv őszibarack
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: