Az enyhén édes kalács nagyon finom lesz a friss medvehagymától, amiről szokás elmondani, hogy enyhén fokhagymaízű.
A végeredmény valóban enyhe fokhagymás íz és elképesztően finom illat! Legjobb jó sok puha vajjal megkenni a kész kalácsot, és még langyosan megenni, de persze egy kis sajttal is nagyon jó.
Sokan félnek a kalácstól, pedig igazából egy titka van: meg kell adni neki az időt, amíg a tészta megkel. Ha ezt nem sajnáljuk, akkor a kalács foszlós, levegős, könnyű lesz!
Ha időben eszünkbe jut, nem árt az összes alapanyagot szoba-hőmérsékletűre melegíteni a konyhapulton, azzal időt spórolhatunk meg a kelesztésnél, ha nem jéghideg tojást használunk.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 zacskó Dr. Oetker Instant Élesztő
2 kicsi tojás
5 dkg vaj
5 dkg cukor
csipet só
kb. 2 dl langyos víz
1 (2,5 dl) csésze apróra vágott medvehagyma
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: