Az olasz húsvéti kalács tulajdonképpen a belesütött főtt tojástól lesz húsvéti. Nekem azonnal a tavaszt juttatja eszembe, amikor meglátom, úgyhogy már februárban is többször megsütöm, hogy egy kis vidámságot hozzon a konyhámba.
Reggelire tökéletes.
Ha a tésztát este bedagasztjuk, majd azonnal a hűtőbe tesszük, akkor reggel csak meg kell formázni, és már lehet is sütni, a hűtőben is szép lassan megkel egy éjszaka alatt, mire a sütő felfűt.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 csomag Dr. Oetker Instant Élesztő
7 dkg cukor
1 nagy csipet só
1 tojás
1 tojássárgája
3 dkg puha vaj
½ dl tejszín
1 dl tej
4 db főtt tojás
+ 1 tojás a lekenéshez
TOVÁBB A RECEPTHEZ
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: