Annyi mindenre jó a birsalma, olyan kár, hogy szinte csak kompót és birsalmasajt készül belőle! Miért ne tennénk bejglibe is ezt a karakteres ízű gyümölcsöt?
Érdemes kuktában megfőzni, ezzel sok időt spórolhatunk magunknak, különben lassan fő meg. A főzőlevét se dobjuk ki, pár fűszerrel, cukorral és kevés citrommal nagyon finom tea készíthető belőle, de önthetjük forralt borhoz is!
Hozzávalók 3 db bejgli tésztájához:
- 500 g liszt
- 50 g porcukor
- 5 g só
- 200 g vaj
- 1 tojássárgája
- 120 g tej
- 1 csomag Dr. Oetker Instant Élesztő
A töltelékhez: - 30 dkg főtt, tisztított birsalma (2 közepes birsalmából)
• 4 ek cukor
• 2 kk őrölt szegfűszeg
• 1 kk őrölt fahéj
• 10 dkg darált dió
• 2 kk étkezési keményítő
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: