Fűszer és Lélek

Birsalmás bejgli

birsalmasAnnyi mindenre jó a birsalma, olyan kár, hogy szinte csak kompót és birsalmasajt készül belőle! Miért ne tennénk bejglibe is ezt a karakteres ízű gyümölcsöt?
Érdemes kuktában megfőzni, ezzel sok időt spórolhatunk magunknak, különben lassan fő meg. A főzőlevét se dobjuk ki, pár fűszerrel, cukorral és kevés citrommal nagyon finom tea készíthető belőle, de önthetjük forralt borhoz is!

Hozzávalók 3 db bejgli tésztájához:

 

  • 500 g liszt
  • 50 g porcukor
  • 5 g só
  • 200 g vaj
  • 1 tojássárgája
  • 120 g tej
  • 1 csomag Dr. Oetker Instant Élesztő

    A töltelékhez:
  • 30 dkg főtt, tisztított birsalma (2 közepes birsalmából)
    4 ek cukor
    2 kk őrölt szegfűszeg
    1 kk őrölt fahéj
    10 dkg darált dió
    2 kk étkezési keményítő

Tovább a teljes recepthez >>>

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!