Év közben inkább kármentésként érdemes kenyérpudingot készíteni, ha nagyobb darab szikkadt kenyér vagy jobb esetben kalács marad, de az ünnepi időszakban érdemes kifejezetten ezért szendvicskenyeret vásárolni.
Kényeztető reggelinek sem akármi, ugyanis este is össze lehet állítani, majd mehet a hűtőbe éjszakára, és reggel csak be kell tolni a sütőbe.
Ez az a desszert, amelynél egyszerűen nem lehet túlzásokba esni a hozzávalókat illetően! Minden, amit finomnak gondolunk együtt, és jót tesz neki egy kis sütés, nyugodtan belekerülhet.
Ha az ünnepi asztalra szánjuk, készítsünk mellé egy kis vaníliaöntetet vagy tejszínhabot!
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 0,5 kg szendvicskenyér
- 10 dkg vaj
- 10 narancslekvár
- 3 dl tej
- 2 dl tejszín
- 2 kk Dr. Oetker Rumaroma
- 2 tojás
- 2 tojássárgája
- 1 narancs reszelt héja
- 3 ek cukor
- 2 db körte
- 5 dkg mazsola
- 10 dkg puha vajkaramella cukorka
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: