Fűszer és Lélek

Így hozd ki a maximumot egy forrócsokiból!

felnottforrocsoki_2Szigorú értelemben ez bizony nem is forrócsoki, mert tej is van benne, hanem inkább egy komoly kakaó, de a meglehetősen nagy mennyiségű csokoládétól és a pici alkoholtól mégis inkább a forrócsokik közé sorolhatjuk, hiszen gyereknek soha nem adnánk.
De mi felnőttek is megérdemlünk egy kényeztető, forró, édes, csokoládés italt, nem igaz?
Nyugodtan ihatjuk este is, mert bár a csokoládénak van némi élénkítő hatása, azt pont ellensúlyozza a krémlikőr, így garantált a kellemes este!
Talán picit meglepő az alapanyagok között a só, de egyáltalán nem lehet érezni a végeredményen, viszont az összes fűszer, sőt, még a cukor ízét is felerősíti.

Hozzávalók 4 személyre

20 dkg 70% kakaó tartalmú csokoládé
1 dl víz
4 ek forró víz
2 ek cukor
csipet só
½ kk őrölt kardamom
késhegynyi chili por
½ kk finomra reszelt narancshéj
1 kk mézeskalács fűszerkeverék
1 dl krémlikőr
3 dl tej
1 kk Dr. Oetker Dekorcukor

Tovább a teljes recepthez >>>

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!