Fűszer és Lélek

Camembert-krém

camambert-kremHatalmas sajtrajongók vagyunk a lányommal, minden jöhet, ami tehéntejből, kecsketejből, juhtejből készül, sovány, zsíros, lágy, vagy kemény, de főleg a mindenféle penésszel érő, vagy kéksajt a nagy kedvencünk. 
Camembert-ből különösen a nagyon érett, szinte már folyós fajtákat szeretjük, és mi tagadás, ezeknek már bizony szaga van. 

Márpedig ezt a szagot a család férfi tagjai már meglehetősen nehezen viselik, sőt, sokszor nehezményezik is. Na nem mintha különösebben érdekelne minket, de azért direkt nem tolunk ki velük!
Volt most egy fél sajtom, ami valóban olyan durva szagot árasztott, hogy nem mertem kinyitni a dobozt, csak ha ketten voltunk itthon Zálival. Ilyen időszak viszont szinte alig van, így ez a fél sajt már két hete figyelt engem a dobozból, és gondolkodott, hogy kimásszon-e, vagy maradjon.
Mára megelégeltem, és krémet készítettem belőle. 

Szaga még mindig van, de már sokkal enyhébb, és így a fiúk is megeszik, sőt, ízlik is nekik. 
Azért a krémsajttal letompított ízt kicsit pótoltam fokhagymával, biztos ami biztos. 
Kezdőknek sima camembert-ből javaslom, haladóknak pedig valami érettebb darabból.

Nagyon finom egyszerűen kenyérre kenve, valamilyen tésztával, de félbevágott, és meggrillezett körtében is fantasztikus. Ettük már palacsintában, röszti tetején, sőt, sima héjában sült krumplival is klassz vacsora.

Hozzávalók:
1 rész érett camembert (héjával együtt)
1 rész natúr krémsajt
1/2 rész dió
ízlés szerint fokhagyma
só, bors

Mindent egy mély tálba öntök, és botmixerrel pépesítem. fullsizerender

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!