
Igaz, hogy akad egy dugóhúzó is, de nincs benne bor. Mi legyen?
Legyen tatárbifsztek.
A serpenyőben meg lehet hozzá pirítani a kenyeret, a vágódeszkán pedig össze lehet vágni hozzá a húst.
Csak bort el ne felejtsünk venni!
Imádjuk a tatárt, akkor is, ha nem kapunk este már petrezselymet bele. Mások szerint nem is kell bele petrezselyem, de szerintünk igen, és ha nincs benne, akkor hiányzik.
Kinézünk a kertbe. Csak menta és kakukkfű van.
A menta jó lenne, ha bárányból kevernénk a húst, de ez már csak marha. Különben is szerencsénk volt, egy ronda műanyag tálcán, harminc százalékkal olcsóbban kellette magát harminc deka bélszín. Innen jött az ötlet. Nem lehetett ott hagyni a pultban, hiszen majdnem zártak, és félő volt, hogy kidobják. Bélszínt kidobni pedig elég rossz ötlet. Tulajdonképpen megmentettük, jót tettünk a világgal.
Amíg a férfi vágja a húst, én vágom a többit. Majd pirítom a kenyeret, abból is lehetett volna valami jobbféle, de fél tízkor örül az ember, ha egyáltalán van kenyér, nem igaz? Mire hazaértünk tizenegy is elmúlt, majdnem éjfélkor ettük a tatárt.
A bort elfelejtettük.
Kicsit sajnáltuk, hogy szakad az eső, és nem látszanak a csillagok.
Reggelire egy kenyérnyi maradt, íme a fotón. Este, frissen persze sokkal jobb volt, és különben sem vagyunk gyerekek már, hogy összevesszünk az utolsó falatokon. Így milliméterre pontosan vágjuk félbe a kenyeret. Azért másnap sem rossz.
Hozzávalók:
30 dkg bélszín, késsel apróra vágva, nem darálva!
1-2 mogyoróhagyma, apróra vágva
1 ek kapribogyó, leöblítve, apróra vágva
1 kk zöld, konzerv bors, apróra vágva
2 közepes csemegeuborka, apróra vágva
1 ek ketchup
1 pici szardella, villával szétnyomkodva
1 dl jó minőségű, extraszűz olívaolaj
2 kk dijoni mustár
2 kk Worcestershire szósz
2 tojás sárgája
só, frissen őrölt bors
1 ek apróra vágott petrezselyem
frissen pirított kenyérszeletek vajjal, libazsírral, vagy csak magában

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: