Adott egy ház, kicsit romos. A konyhájában nincs tányér, viszont van egy hatalmas vágódeszka, egy jó kés, pár öntöttvas serpenyő, náhány borospohár, egy nagy lábas, egy fakanál, egy tepsi, és egy tortaállvány.
Igaz, hogy akad egy dugóhúzó is, de nincs benne bor. Mi legyen?
Legyen tatárbifsztek.
A serpenyőben meg lehet hozzá pirítani a kenyeret, a vágódeszkán pedig össze lehet vágni hozzá a húst.
Csak bort el ne felejtsünk venni!
Imádjuk a tatárt, akkor is, ha nem kapunk este már petrezselymet bele. Mások szerint nem is kell bele petrezselyem, de szerintünk igen, és ha nincs benne, akkor hiányzik.
Kinézünk a kertbe. Csak menta és kakukkfű van.
A menta jó lenne, ha bárányból kevernénk a húst, de ez már csak marha. Különben is szerencsénk volt, egy ronda műanyag tálcán, harminc százalékkal olcsóbban kellette magát harminc deka bélszín. Innen jött az ötlet. Nem lehetett ott hagyni a pultban, hiszen majdnem zártak, és félő volt, hogy kidobják. Bélszínt kidobni pedig elég rossz ötlet. Tulajdonképpen megmentettük, jót tettünk a világgal.
Amíg a férfi vágja a húst, én vágom a többit. Majd pirítom a kenyeret, abból is lehetett volna valami jobbféle, de fél tízkor örül az ember, ha egyáltalán van kenyér, nem igaz? Mire hazaértünk tizenegy is elmúlt, majdnem éjfélkor ettük a tatárt.
A bort elfelejtettük.
Kicsit sajnáltuk, hogy szakad az eső, és nem látszanak a csillagok.
Reggelire egy kenyérnyi maradt, íme a fotón. Este, frissen persze sokkal jobb volt, és különben sem vagyunk gyerekek már, hogy összevesszünk az utolsó falatokon. Így milliméterre pontosan vágjuk félbe a kenyeret. Azért másnap sem rossz.
Hozzávalók:
30 dkg bélszín, késsel apróra vágva, nem darálva!
1-2 mogyoróhagyma, apróra vágva
1 ek kapribogyó, leöblítve, apróra vágva
1 kk zöld, konzerv bors, apróra vágva
2 közepes csemegeuborka, apróra vágva
1 ek ketchup
1 pici szardella, villával szétnyomkodva
1 dl jó minőségű, extraszűz olívaolaj
2 kk dijoni mustár
2 kk Worcestershire szósz
2 tojás sárgája
só, frissen őrölt bors
1 ek apróra vágott petrezselyem
frissen pirított kenyérszeletek vajjal, libazsírral, vagy csak magában
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: