Fűszer és Lélek

Málnás-csokoládés

2016.03.28. Málnás, csokoládés szelet_Eszter_jVannak örök párosok. Ilyen az étcsokoládé és a málna is. Egyszerűen nem lehet tévedni vele. A málna ráadásul gyönyörű is, na nem mintha egy tábla étcsoki csúnya lenne, de a málna határozottan szép. Frissen is, de talán fagyasztva még szebb, amikor ráfagy a pára.


Nagyanyám minden évben befőzött egy csomó málnaszörpöt. Mindent szerettem, amit készített, de a házi málnaszörp valahogy ihatatlan volt számomra gyerekként. Jelentem, azóta már megváltoztam! Kár, hogy a mama már nem főz nekem semmit.

Ezzel a sok szuper szörppel viszont tenni kellett valamit annak idején, így a mama megkérdezte a szomszédasszonyt, hogy náluk megisszák-e a gyerekek. Azok se itták – bezzeg a boltit! –, viszont nagyon szerették a házi csokoládé jégkrémre locsolni. Megjegyzem,  a házi csokoládéjégkrémet se ették magában az elkényeztetett kölkei, amin monjuk nem is csodálkozom, ugyanis az egy alumínium jégkockatartóban készített, íztelen, jégszilánkos valami volt, amit csak azért csináltak az utcában a nagyik, hogy fogyjon a tojás, amit a tyúkok tojtak.

A fagyi tényleg rossz volt, de még az is finommá változott ha jól nyakon öntöttük málnaszörppel.

Egyszer és mindenkorra megjegyeztem, hogy a csokoládé és málna kombinációja jó.
Azóta kiderült, hogy erről az egész világ tud, és sokkal jobb dolgok születnek a párusokból, mint a mi jégkrémeink. 



 

Hozzávalók:

 

35 dkg 70%-os étcsokoládé

25 dkg vaj

20 dkg cukor

3 nagy tojás

12 dkg liszt

1 kk Dr. Oetker Sütőpor

csipet só

30 dkg málna (ilyenkor fagyasztott)

 

3 dl tejszín


1 zacskó Dr. Oetker Habfixáló

Kattints tovább a teljes recepthez>>>

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!