A barna sörös cupcake csak a magyar változat figyelemfelkeltő fordítása, ennek a sütinek ugyanis a becsületes amerikai neve a black velvet cupcake. Az amerikaiak imádják a bársonyhoz hasonlítani a sütiket, ilyen a red velvet is, aminek a vörösségét nem kevés ételfesték adja, és ilyen az a fekete bársony süti is, ami viszont csupa természetes alapanyagból készül.
Tematikus, barna sörös vacsora végén is biztos befutó egy cupcake. Sajtos barnasör-leves, barna sörös marharagu és végén a black velvet cupcake?! Ugye hogy nagyon jól hangzik?
A barna sörrel készült sütemények népszerűségét Európában egyébként Nigella Lawsonnak köszönhetjük, ő sütött főzős tévéműsorban először barna sörös tortát. Annyi cukrot tett bele, hogy attól féltem, tévéadásban a „sugar high” tipikus tünetei produkálja majd az egész stáb, de legnagyobb meglepetésemre rendben lement a műsor. Ebben a receptben mindenesetre csak feleannyi cukor van, mint amennyit Nigella tenne bele, és így is kellően édes. A sörtől nem kell félni, egyáltalán nem lesz tőle keserű a süti, bár kétségtelen, hogy érződik egy enyhe, de nagyon finom söríz rajta.
Gyerekek is nyugodtan ehetik, a tésztából teljesen elpárolog az alkohol, a krémből pedig akár el is hagyható.
Hozzávalók:
10 dkg liszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
5 dkg őrölt dió
5 evőkanál kakaópor
10 dkg vaj
18 dkg barna cukor
1 tojás
1,5 dl barna sör
A tetejére:
1 dl tejszín
10 dkg natúr krémsajt
1 ek barna sör
porcukor
kakaópor
Dr. Oetker Dekormix Dzsungel
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: