
Nem tudom, hogy igaz-e, de mi egy hét alatt túladtunk a saját kis garzonunkon, bár nem kenyeret, hanem kalácsot sütöttem mindháromszor, amikor érdeklődő érkezett. Meg is jegyezte mindegyik, hogy milyen otthonos kis lakás, és milyen jó illat terjeng benne.
Munka után, este is összedobhatunk egy valódi, foszlós kalácsot a Dr. Oetker expressz élesztővel. Kevés hatásosabb vendégváró létezik a friss kelt tésztáknál, hiszen garantáltan belengi a lakást az illata.
A fokhagymás kalács pirítva a legfinomabb, egyszerűen vajjal, vagy valamilyen nagyon karakteres sajttal, pl. kéksajttal vagy érett camembert-rel.
Hozzávalók 2 kalácshoz:
375 g sima liszt
1 zacskó Dr. Oetker Expressz Élesztő
2 nagy tojás
1 ek cukor
1 kk só
3 gerezd fokhagyma
1,5 dl tej
1 ek puha vaj
fekete szezámmag a tetejére

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: