
A kardamom elég egzotikus fűszernek tűnik, de nem kell félni tőle, szinte mindenki használja egy évben egyszer, ugyanis a mézeskalács-fűszerkeverék egyik összetevője. A másik igen népszerű fűszerkeverék, ahol találkozhatunk vele, a currypor.
A zöld hüvelyű kardamom főként az édességek és desszertek fűszere, a fehér kardamomot krémekben, habokban és mártásokban használjuk, míg a fekete kardamom enyhén füstös íze miatt inkább a húsok és zöldségek ízesítésére alkalmas, ezért főleg currykben, kolbászokban és hamburgerekben találkozhatunk vele.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg hideg vaj
10 dkg porcukor
2-3 kk őrölt kardamom
1/2 citrom reszelt héja
1 citrom leve
1/2 zacskó Dr. Oetker Sütőpor
1 csomag Dr. Oetker Marcipán
pár szem Dr. Oetker Dekormix Love

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: