Piskótatekerccsel az iskolában találkoztam először, és bevallom, nagyon megszerettem. Aztán harmadikos koromban, amikor megkaptam az első szakácskönyvemet, megtaláltam benne a receptjét. Nagy izgalommal sütöttük meg anyukámmal, aki félt, hogy nem lesz jó, mert elég rossz sütőnk volt akkoriban, ráadásul se sütőpapír, se elektromos habverő nem volt otthon. Mire a tojáshabot villával ketten felvertük, azt hittem, leszakad a karom, de annál jobban esett a végeredmény, ráadásul igazi, házi baracklekvárral nyilván sokkal finomabb volt, mint amit a menzán kaptunk.
Robotgéppel, jó sütővel és sütőpapírral viszont ez tényleg egy nagyon egyszerűen összeállítható sütemény, ami még mindig finom, főleg ha variáljuk a krémet, és nem csak lekvárral töltjük.
A piskótatekercs tésztája nem törik el, ha még forrón feltekerjük sütőpapírral együtt, hagyjuk kihűlni, és csak hidegen töltjük meg.
Hálás sütemény, mert bármivel tölthető, szeletelés nélkül nagyon jól szállítható. Feltekerés után kívülről is bevonhatjuk krémmel vagy valamilyen masszával, de hagyhatjuk „pucéran” is.
Hozzávalók:
6 egész tojás, kettéválasztva
6 púpozott ek sima liszt
6 ek cukor
1 zacskó Dr. Oetker Sütőpor
csipet só
1 narancs reszelt héja
15 dkg narancslekvár
1 adag kész Dr. Oetker Eredeti Vanília Puding
5 dl tej
6 ek cukor
1 Bourbon Vaníliarúd kikapart magjai
2,5 dl tejszín
1 zacskó Dr. Oetker Habfixáló
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: