Egy marokkói szakácskönyvben olvastam ezt a receptet, és már hónapok óta szeretném elkészíteni, de a szerző több bekezdést szentelt annak a nyomatékosítására, hogy leírja, mennyire fontos a leges-legjobb minőségű paprikát használni hozzá, és én hittem neki. Nem is tettem rosszul, úgyhogy azt javaslom, hogyha van otthon jó fűszerpaprikátok, akkor készítsétek el ezt az ételt. Nálunk másodszor kerül az asztalra két héten belül. Először még vettem hozzá darált birkát, de most csirke felső combot használtam csak. Nem mondom, hogy ugyanolyan, mintha birkából főztem volna, de így is elképesztően finom.
Hozzávalók:
2 csésze csicseriborsó megfőzve (vagy 2 doboz 400 grammos konzerv)
1,5 dl olívaolaj
2 ek fűszerpaprika
só
50 dkg darált hús (szerintem bármivel működik)
1 dl olívaolaj
5 paradicsom, héja lehúzva, felkockázva, vagy 1 doboz 400 grammos konzerv
2 kk őrölt római kömény
2 kk őrölt koriander mag
Só, bors
1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
1 sóban eltett citrom héja apróra vágva
5 szem fekete olajbogyó kimagozva, apróra vágva
5 dkg fenyőmag
1 ek zataar
2 szál újhagyma
A főtt, forró, lecsepegtetett csicseriborsót összeforgatjuk az olívaolajjal és a fűszerpaprikával. Tíz percig állni hagyjuk.
Közben elkészítjük a húsból a ragut. A darált húst megpirítjuk az olívaolajon, majd összefőzzük az összes többi hozzávalóval.
Csak közvetlen tálalás előtt keverjük össze a csicserit a raguval, majd a tetejére szórjuk a fenyőmagot, a zataart, és a felkarikázott újhagymát.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: