
Hozzávalók:
2 csésze csicseriborsó megfőzve (vagy 2 doboz 400 grammos konzerv)
1,5 dl olívaolaj
2 ek fűszerpaprika
só
50 dkg darált hús (szerintem bármivel működik)
1 dl olívaolaj
5 paradicsom, héja lehúzva, felkockázva, vagy 1 doboz 400 grammos konzerv
2 kk őrölt római kömény
2 kk őrölt koriander mag
Só, bors
1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
1 sóban eltett citrom héja apróra vágva
5 szem fekete olajbogyó kimagozva, apróra vágva
5 dkg fenyőmag
1 ek zataar
2 szál újhagyma
A főtt, forró, lecsepegtetett csicseriborsót összeforgatjuk az olívaolajjal és a fűszerpaprikával. Tíz percig állni hagyjuk.
Közben elkészítjük a húsból a ragut. A darált húst megpirítjuk az olívaolajon, majd összefőzzük az összes többi hozzávalóval.
Csak közvetlen tálalás előtt keverjük össze a csicserit a raguval, majd a tetejére szórjuk a fenyőmagot, a zataart, és a felkarikázott újhagymát.


Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: