Annyira izgatott vagyok! Péntek van, és vega vendégeink érkeznek vacsorára. Az izgatottságom oka, hogy mi minden péntek este, vagyis sabbathkor húst szoktunk enni, és nem is tudom mikor tértem ettől el utoljára. Márpedig gyakorló autistaként ha kizökkentenek a megszokott kerékvágásból, az nagyon megvisel.
Olyannyira, hogy konkrétan ilyen ételek jutottak eszembe: gombapörkölt, de erdei gombából, az mégiscsak ünnepi. Sült zöldségek valami (és itt tényleg v a l a m i r e, vagyis semmire gondoltam) mártogatóssal. Finomfőzelék. Oké, itt már sírtam is meg nevettem is. Közben sült csirkék, meg vaj puha marhaszegyek táncoltak a lelki szemeim előtt. Kész voltam.
Aztán megláttam Diana mosolya egyik fotóját egy fügés melegszendvicsről, és az elindított valamit. Tíz perc alatt meglett az előétel, a leves, a főétel(ek) és a desszert is. Vettem egy új tepsit is, amiben még soha nem volt hús, gyorsan meg is merítettem, és már minden zöldség a megfelelő készültségi állapotban várja, hogy pár perccel hat után meggyújtsam a gyertyákat. Tulajdonképpen nem is kéne most ezt a receptet feltennem ide, csak a többit, amit ez ihletett, de csak szépen sorjában…
A melegszendvics amolyan kis előétel, de kipróbáltam most délben, ebédnek is tökéletes volt.
Hozzávalók fejenként:
5 karika kifli
1 ek házi pesto (zöld chili, dió, olívaolaj, fekete olajbogyó, petrezselyem)
5 karika érett füge
1 kk méz
2 ek kéksajt
1 kk zataar a tetejére, miután megsült
gránátalma magok a tálaláshoz
A kiflit megkentem a pestoval. Lehet más pesto is, de ezek az ízek nagyon passzolnak a fügéhez. Erre jött a füge, majd megcsorgattam mézzel, rámorzsoltam a sajtot, és betoltam a sütőbe. Miután megsült, szórtam rá egy kis friss kéksajtot is, és meghintettem zataarral és sok-sok gránatalmával.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: