
Olyannyira, hogy konkrétan ilyen ételek jutottak eszembe: gombapörkölt, de erdei gombából, az mégiscsak ünnepi. Sült zöldségek valami (és itt tényleg v a l a m i r e, vagyis semmire gondoltam) mártogatóssal. Finomfőzelék. Oké, itt már sírtam is meg nevettem is. Közben sült csirkék, meg vaj puha marhaszegyek táncoltak a lelki szemeim előtt. Kész voltam.
Aztán megláttam Diana mosolya egyik fotóját egy fügés melegszendvicsről, és az elindított valamit. Tíz perc alatt meglett az előétel, a leves, a főétel(ek) és a desszert is. Vettem egy új tepsit is, amiben még soha nem volt hús, gyorsan meg is merítettem, és már minden zöldség a megfelelő készültségi állapotban várja, hogy pár perccel hat után meggyújtsam a gyertyákat. Tulajdonképpen nem is kéne most ezt a receptet feltennem ide, csak a többit, amit ez ihletett, de csak szépen sorjában…
A melegszendvics amolyan kis előétel, de kipróbáltam most délben, ebédnek is tökéletes volt.
Hozzávalók fejenként:
5 karika kifli
1 ek házi pesto (zöld chili, dió, olívaolaj, fekete olajbogyó, petrezselyem)
5 karika érett füge
1 kk méz
2 ek kéksajt
1 kk zataar a tetejére, miután megsült
gránátalma magok a tálaláshoz
A kiflit megkentem a pestoval. Lehet más pesto is, de ezek az ízek nagyon passzolnak a fügéhez. Erre jött a füge, majd megcsorgattam mézzel, rámorzsoltam a sajtot, és betoltam a sütőbe. Miután megsült, szórtam rá egy kis friss kéksajtot is, és meghintettem zataarral és sok-sok gránatalmával.


Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: