Fűszer és Lélek

Fűszeres kalács, ropogós hagymával

zold fuszeres kalacs2Nagyon finom libatepertőt kaptam, még langyos volt, amikor megérkezett. Gondoltam ehhez aztán tényleg érdemes lenne valami különlegeset sütni.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 csomag instant élesztő
1 kk cukor
2 kk só
2,5 dl meleg víz
1+1 tojás
0,5 dl étolaj
1 csokor pterezselyem
20 levélke bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
4 ek ropogósra sütött hagyma (IKEA, LIDL stb.)

A lisztet elkeverjük az élesztővel, a cukorral, a sóval, a vízzel és az egyik tojással. Kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük, majd 6 egyforma részre osztjuk.
Megsodorjuk a téstát, majd nyújtófával kissé ellapítjuk, és megszórjuk az apróra vágott zöld fűszerekkel, fokhagymával, és hagymával. Összenyomkodjuk a tésztát, és hármat összefogva hagyományosan megfonjuk.
Hagyjuk még 30 percig kelni, lekenjük tojással, és a 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!