Nem tudom minek nevezzem ezt az ételt, így inkább leírom mi van benne: a lényeg, a puha, édesre sült kaliforniai paprika és a nyúlósra olvadt cheddar sajt. Persze ez nem lenne még elég izgalmas, így tettem bele diót és napraforgó magot is, na és persze fűszereket, reszelt cukkinit, hogy diétásnak nevezhessem a tegnapi pite után.
Ja, nem lesz jó ez a diétás mégse, mert az az igazság, hogy sok tejföllel a tetején a legfinomabb.
Akkor legyen egy kis joghurt rajta, jó?
Szóval mostanában valahogy nem kívánom a húst. Ha tehetném, csak zöldségeket ennék, de a fiúk igazi vadászok nálunk, legalábbis, ami a mások által elejtett hús elfogyasztásá illeti. Ettől már csak Zálikám adja elő komolyabban a dolgot, ő az utóbbi hetekben csak halon és húson él, se a köret, se sütemény nem vonzza, esetleg egy kis tésztával lehet a kedvében járni, de inkább egy fél grillcsirkével.
Mondanom se kell, ezt a saját kedvemre sütöttem kedden vacsorára. A srácok is imádták! Ettünk mellé egy kis salátát, és pár kocka olívaolajon megpirított kenyeret. Milyen jó lenne ez nyáron, friss, napérlelte zöldségekből!
Hozzávalók 4 adaghoz:
1 nagy fej hagyma
4 ek olívaolaj
4 db piros, kaliforniai paprika
20 dkg cheddar sajt
2 db kisebb cukkini
2 gerezd fokhagyma
4 szál újhagyma
4 ek napraforgó mag
2 ek durvára vágott dió
só, bors
1/2 kk koriander mag
1 pici, friss chili
1/4 kk római kömény
1/4 kk majoranna
1/4 kk kakukkfű
2 dl tejföl
2 szelet kenyér felkockázva
2 ek olívaolaj
A hagymát felkockázzuk, és olívaolajon megdinszteljük.
Közben kimagozzuk a paprikákat, lereszeljük a cukkinit és a sajtot, felkarikázzuk az újhagymát, majd enyhén megpirítjuk a diót és a napraforgó magot, és összezúzzuk a fokhagymát. A cukkinit kicsit besózzuk, majd kinyomkodjuk.
Minden töltelék hozzávalót összekeverünk, és a paprikákba töltjük.
200 fokon 30 percig sütjük.
Közben a kenyérkockákat egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk, és ezzel, illetve a tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: