Fűszer és Lélek

Hagyomány

ros hasana reggeli01.jpgNem tudom, mikortól vannak egy családnak hagyományai? Az nevezhető csak hagyománynak, ha a gyerek tovább viszi a szokást egy új családba, vagy akkor is, ha sokadszorra ugyanúgy teszünk? Nálunk ez a reggeli minden ros hasana reggelén 14 éve. Akkor még Diósdon laktunk, és nem messze volt egy hatalmas fügefa, ahol mindig beérett a füge, és hagyján, hogy beérett, de a tulajdonos ki nem állhatta.
Úgyhogy rendszeresen kaptunk egy-egy kosárral, és voltak hetek amikor mindenbe fügét főztem vagy sütöttem. Hát, ennek a fügemennyországnak sajnos vége, de a ros hasanai reggeli mit se változott. Ha úgy nézzük, akkor ez egy valódi hagyomány nálunk.
Receptnek nem merem nevezni, de ajálom, hogy próbáljátok ki ti is, remélem édes lesz tőle az évetek!

david sofar_1.jpgMinden kenyérszeletet vastagon megvajazok, majd rászeletelem a fühét, amit valamilyen kékpenészes sajttal szórok meg. Grill alá tolom, végül amikor megsült, mézet csorgatok rá.
Persze kaláccsal se akármilyen. Nálunk tegnap is ez volt a vacsora.
Jó évre írattassatok!

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Cinkapanka says:

    Mikor jön a recept a kalácshoz / kenyérhez? 🙂 Gyönyörű, megpróbáltam a sima kalácsrecepttel, de szinte szétfolyt az egész. 🙁


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!