Anyuék kertjében 4-5 fürt szőlő terem minden évben, de az tényleg elképesztően finom, szőlőszemenként 1-1 maggal. A gyerekek mindig nagyon lelkesek, de aztán tíz szem után már nem kérnek többet, és mindig azon gondolkodom, hogy mi lenne tökéletes ebből a szölőből, ha már magában nem megy. A csípős csirke curry mindenesetre jó irány, úgyhogy ajánlom mindenkinek, akinek vagy egy adag curry vagy egy fél fürt szőlő árválkodik a hűtőjében. Nem fogja megbánni!
Nem tudtunk megegyezni abban, hogy mennyi szőlő kell a salátába. Szerintem sok, mert én úgy képzeltem, hogy a szőlő a főszereplő. A férjem szerint csak pár szem, hogy néha megtörje a csípős ízt. Dávid viszont rájött, hogy milyen jó a szőlő mégis, és milyen kár, hogy beletettük a currybe. Legközelebb nem kérem ki a véleményüket.
Hozzávalók a csirke curryhez:
50 dkg csirkefeslőcomb-filé
4 ek étolaj
1 kis fej hagyma
1 kk fekete hagymamag
1 kk őrölt római kömény
1 ek frissen reszelt gyömbér
1 ek frissen zúzott fokhagyma (4 gerezd kb)
1 kk őrölt koriander mag
1/2 kk kurkuma por
1 kk chili por
só
2 dl kókusztej
1 fürt nagy szemű szőlő
1 ek barna cukor
6 nagy salátalevél vagy premetezetlen szőlőlevél a pohárba
A hagymát megdinszteltem az olajon, rádobtam a falatnyi méretűre vágott csirkecombot. Hozzáadtam a fűszereket, és negyed óra alatt megpároltam, sütöttem. Felöntöttem a kókusztejjel, összeforraltam, és hagytam langyosra hülni.
A sütőt grillfunkcióra kapcsoltam. A szőlőszemek felét félbevágtam, másik felét egészben hagytam. Megszórtam a cukorral, és 10 percre a grill alá toltam. A forró szőlőt elkevertem a csirkével.
Saláta vagy szőlőlevéllel bélelt pohárban tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: