
Szokták kérdezni, hogy hogy vagyok képes ilyen sokfélét befőzni, de az az igazság, hogy 30 perc alatt meg van mindennel együtt, az pedig nem egy nagy munka. Egy kicsi előkészületet igényel talán, ha azt is beleszámolom, hogy az üvegeket beteszem a mosogatógépbe a tetőkkel együtt, és úgy időzítem, hogy kb. akkor járjon le a program, amikor megfő a lekvár. Miután az üvegeket kivettem a gépből, még öntök az aljukba egy ujjnyi forró vizet a vízforralóból, rátekerem a tetejét, összerázom, majd öntöm is ki belőle a vizet, jöhet a helyére a forró lekvár. Ezzel is megfordítom az üveget, és így hagyom kihűlni. Mehet a kamrapolcra.
Ez most egy áfonyával és fehér rummal bolondított sárgabarack lekvár, ami palacsintába a legjobb. Így készül:
Hozzávalók:
1,3 kg sárgabarack
0,5 kg Koronás 3:1 befőző cukor
1 lime leve és reszelt héja
0,25 kg áfonya
0,5 dl fehér rum
A barackot leforrázom a vízforralóban gyorsan felmelegített vízzel, majd 2 perc után leszűröm, lehúzom a héját, és kiveszem a magját. A felét botmixerrel pépesítem, a felét negyedekre vágom. Felteszem főni az elkevert befőző cukorral, és amikor felforrt, belekeverem a lime-levet és héjat is. Öt percig alacsony fokozaton rotyogtatom, és ekkor keverem csak hozzá az áfonyát és a rumot. További öt percig főzöm, majd a tiszta üvegekbe töltöm.

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: