Megkezdődtek nálunk a borozós napok. Szombaton purim volt, akkor ugye kötelező inni. Ma van Gábor születésnapja, 40 éves lett, ezt se hagyhatjuk pezsgő nélkül, pár nap múlva pedig itt a névnapja, és bár mi nem tartjuk a névnapokat, azért valahogy csak felugranak páran évről-évre.
Ivás mellé evés dukál, így idén is megsütöttem az egyik kedvenc sós sütimet, a dupla sajtos csillagot.
Parmezán van a tésztájában, és kéksajtos krém a közepén, de ha igazán jót akarunk, akkor még teszünk egy kanálnyi lágy kecskesajtkrémet a tetejére, miután megsült, és akkor rögtön tripla sajtossá válik.
Nem bonyolult, pillanatok alatt összedobható, főleg, ha van egy segítő gyerekkéz.
Hozzávalók a tésztához (40-45 darab):
30 dkg finomliszt
15 dkg vaj
10 dkg tejföl
7 dkg frissen reszelt parmezán
1 nagy csipetnyi só
Hozzávalók a kéksajtos krémhez
15 dkg kéksajt
7 dkg darált dió
1 kk nagyon apróra vágott rozmaring
40-45 olajbogyó
A lisztet elszitálom a sóval, majd gyorsan morzsásra dolgozom a kockákra vágott jéghideg vajjal. Gyors mozdulatokkal belekeverem a tejfölt és a parmezánt is, fóliába csomagolom, és 30 percre beteszem a hűtőbe.
Közben a kéksajtot villával összetöröm, elkeverem a dióval és a rozmaringgal.
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtom, és pogácsa szaggatóval apró köröket szaggatok belőle. Minden kör közepére teszek egy kiskanálnyit a kéksajtból, majd erősen összecsippentem a tésztát hat helyen, hogy kis csillagformát kapjak. Kb. 10 perc alatt sütöm rózsaszínre. Amikor langyosra hűlt, belenyomok 1-1 olajbogyót.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: