

Most egy sült csirkecombból készült, az volt épp otthon maradék gyanánt.
Hozzávalók 2 személyre:
1 sült csirkecomb leszedegetett húsa
1 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejföl
2 ek száraz fehérbor
1 salotta hagyma
1 ek vaj
1/2 citrom leve és kevés reszelt citromhéj
1 késhegynyi összezúzott koriander mag
1 késhegynyi összezúzott római kömény
2 marék bébispenót
2 ek durvára vágott dió
2 ek extraszűz olívaolaj
2 szál újhagyma
1 késhegynyi frissen őrölt fekete bors
2 ek reszelt parmezán
1 pici zöld csili
A salotta hagymát apróra vágjuk, és a vajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a húst, a tejfölt, ráöntjük a fehérbort, belereszeljük a citromot, és rányomjuk a levét. Felöntjük kb. 8 dl forró vízzel, és botmixerrel pépesítjük. Persze ha van átszűrt hús-, vagy zöldségleves, az még jobb, esetleg alaplé. Felforraljuk, megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk, korianderrel és római köménnyel fűszerezzük. Beledobjuk a spenótot, és elzárjuk alatta a lángot.
A diót, az olívaolajat, a felkarikázott újhagymát, borsot, parmezánt, és a csilit pépesítjük, majd a tányérba locsoljuk. Erre merjük a forró, sűrű levest.

Ó, ez pont jó recept a mellcsontból főzött alapléhez. A csontról lecincált húsdarabokból pont jó lesz! 🙂