2 nagyobb zöldalma
3 dl víz
1 csillagánizs
2 szegfűszeg
3 ek tokaji aszú (5 puttonyos ha lehet)
50 dkg libamáj (tejben és vízben áztatva előtte)
30 dkg friss tőzegáfonya
25 dkg nádcukor
A zöldalmákat magház nélkül és felkockázom. A vízzel és a fűszerekkel felteszem főni, és alacsony lángon puhára főzöm. A fűszereket kiveszem, majd beleöntöm a tokajit és az egészet leturmixolom.
A májat kierezem, felkockázom, és így áztatom a tejben egy éjszakát. Másnap egy papírtörlővel leszárítgatom, és ezt teszem a pépes almához, és ezzel is pépesítem az egészet. A libamájas krémet belesimítom egy fóliával bélelt formába. majd egy magas falú tepsibe teszem, amit felöntök a forma feléig forró vízzel 80 fokon, egy órán keresztűl sütöm. Utána kihűtőm.
Közben az amerikai tőzegáfonyáta cukorral, és 1,5 dl vízzel felfőzöm, amíg megpuhul. Ezt is kihűtöm.
Tálalás előtt a májat elektromos habverővel habosítom, és egy habzsákkal apró, egyszemélyes tálkákba töltöm. A tetejére áfonyadzsemet kanalazok. Pirított kaláccsal a legfinomabb!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: