
Tényleg jó lenne több savanyú káposztát enni, annyira téli, olyan finom. Ez egy kicsit édesebb változat, a gyerekek és a nők kedvence. Persze lehet cifrázni több hússal, füstölt csülökkel, minden mással, de egy hétköznapra így is tökéletes!
Hozzávalók 6 személyre:
1 kg savanyú káposzta
1 nagy fej hagyma
2 ek zsiradék (lehet zsír, vaj, esetleg étolaj)
10 dkg kockázott bacon
2 birsalma
12 szem aszalt szilva
2 gerezd fokhagyma
2 kk csombor
6 szem boróka bogyó
2 szem szegfűszeg
3 dl tejszín
4 ek méz
6 pár debreceni
bors
(só valószínű nem kell bele, de kóstoljunk!)
A hagymát felkockázzuk, és a zsiradékon megfonnyasztjuk, amikor már félig kész, rászórjuk a bacont. A káposztát ha szükséges, kiöblítjük, majd egy kicsit összevágjuk, hogy ne legyen túl hosszú. A hagymára tesszük a cikkekre vágott birsalmával és az aszalt szilvával együtt. kicsit összezúzzuk a fokhagymát, az is rádobjuk a fűszerekkel, majd öntünk alá egy kevés vizet, és 20 percig főzzük. Felöntjük a tejszínnel és a mézzel, a beletesszük a debrecenit, és további húsz percig főzzük takarék lángon, gyakran megkeverve.
Még több tipp a közös étkezéshez a gyerekekkel az Együtt Egy Asztalnál oldalán.


Ez szörnyen hangzik:/
Nem vagyok egy nagy káposzta a rajongó ,de a savanyú változat és ételei bármikor jöhet..:)