
Mi sima rizzsel ettük, de enyhén fokhagymás kifliburgonya lett volna hozzá talán a legjobb választás.
Itt a hideg, köd van, és télszag, egy jó sültcsirkével nem tévedhetünk!
Hozzávalók:
4 csirke felsőcomb
5 dkg vaj
0,5 dl extraszűz olívaolaj
1 nagy fej hagyma felkarikázva
4 gerezd fokhagyma vékonyan felszeletelve
8 szem zöld kardamom
1 lime félbevágva
8 szem szegfűszeg
8 levél zsálya
1 ek rozmaring levélke felaprítva
2 alma negyedekbe vágva
1,5 dl cider
só, bors
A csirkét sóztam, borsoztam, és bemasszíroztam vajjal. Egy vastagfalú tepsibe öntöttem az olajat, erre szórtam a hagymát, fokhagymát és a fűszereket, majd ráfektettem a combokat. Rányomtam a lime levét, és mellédobtam a lime-ot is. Aláöntöttem a cidert, lefedtem alufóliával, és 45 percig sütöttem 180 fokon, majd további 30-40 percig fólia nélkül, és közben folyamatosan locsolgattam a szafttal.

Kedves Eszter, ez módosítás nélkül működik csirkemellel is? A combot nem szeretjük…
És vajon a krumplit hogy készítenéd hozzá? Édesburgonyát próbálnék ki, de nem teljesen világos, mit értesz a fokhagymás alatt… Tört krumpli? Tepsi, fokhagymagerezdekkel?
@tankaranka: A zöld kardamom így néz ki: http://www.origo.hu/i/1303/20130326-zold-kardamom-magok3.jpg
Amit őrölve árulnak, az tulajdonképpen ennek a magja, darálva.
Nekem csak őrölt kardamomom van, még nem is hallottam zöldről :-(( ez Finnországból van, ott igy és ezt árulják, nagyon kedvelt füszer, rengeteg desszertbe tesznek. Mi a különbség eközött és a zöld kardamom közt ?