
Hozzávalók:
4 fehér hagyma, negyedekbe vágva
1/2 sonkatök megpucolva, 1,5×1,5 centis kockákra vágva
4 ek extraszűz olívaolaj
3 ek méz
3 ek mák
kesudió vagy dió
2 kk chili pehely
2 gránátalma
só, bors
2 nagy csokor petrezselyem

A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, majd erre szórom a sütőtök kockákat, és a hagymagerezdeket. Meglocsolom olívaolajjal, rácsorgatom a mézet (főleg a hagymára), majd szép pirosra sütöm kb. 30 perc alatt.
Közben egy száraz serpenyőben óvatosan megpirítom a mákot, félreteszem, és megpirítom a kesudiót is. Amikor a zöldségek megsültek, megszórom a dióval és a mákkal, majd chilivel és sóval fűszerezem. Tálalásnál adom hozzá a gránátalma magokatés az apróra vágott petrezselymet .


Szia! Imádom olvasni a blogodat! Nagyon jókat főzöl és élvezetes a leírás! Grat! meg minden! 🙂
Kicsit off, de pont a fehérhagymáról lenne egy kérdésem: tegnap én is pont vettem, és anyukámnak készítem el születésnapjra ezt a receptedet: fuszereslelek.blog.hu/2008/01/10/djaj_bil_sfargal_marokkoi_birsalmas_csirke , szerinted is működne vörös helyett fehérhagymával? Csak az édeskéssége miatt gondoltam, hogy lecserélném benne a vöröset fehérre 🙂