Krémes mártás, lassan sörben főtt hús, nagyon csípősen, kicsit édeskésen, igazi novemberi vacsora. Olyan pasifogó étel, legalábbis azok a férfiak, akiknek ez készült, szinte könnybe lábadt szemmel dicsérték, és nem is olyan finom célzásokkal utaltak arra, hogy minden munkanap végén valami hasonlót szeretnének vacsorázni. Na persze nálunk se sikerül minden este ilyen férfiasra, de miért is kéne mindig így lennie, hiszen akkor semminek nem tudnának így örülni a teremtés koronái.
A desszert vaníliafagyi volt, mondanom se kell, azért se panaszkodtak az urak! Persze a lányok kétszer ettek a fagyiból…
Hozzávalók 6 személyre
20 dkg bacon felkockázva
1 kg sertéscomb
1 fej hagyma
2 dl világos sör
1 kk köménymag
1 kk majoránna
1 citrom reszelt héja
3 gerezd fokhagyma
1 doboz Philadelphia krémsajt
1,5 dl tejszín
6 ek jalapeño (konzerv)
1 pici zöld chili
1 ek zöldbors (konzerv)
2 ek kapribogyó (konzerv)
1 nagy csokor petrezselyem
só
Tagliatelle
A bacont kiolvasztottam, majd megfonnyasztottam a zsírján a felkarikázott hagymát. Apró kockákra vágtam a húst, lepirítottam benne, sóztam, meghintettem a köménnyel, majorannával, és ráreszeltem a citrom héjét, majd felöntöttem a sörrel és nagyon lassan addig pároltam, amíg a hús szinte szétesett. Közben kifőztem a tésztát. Ekkor villával valóban szétnyomkodtam kicsit a megfőtt húst. Belereszeltem a fokhagymát, hozzákevertem a Philadelphiát, a tejszínt, és az apróra vágott jalapeñot, a chilit, zöldborsot, kaprit és a petrezselymet. Tálaltam is, természetesen sörrel kínálva a társaságot.
@Kyria: hát, attól félek, hogy aki ennyire utálja a sört, az érzeni fogja rajta. Egyébként egyáltalán nem domináns, sőt, de az illatán inkább érződik, mint az ízén.
Kedves Eszter!
Az elkészült ételben mennyire érezhető a sör? (Akinek csinálnám, annyira antialkoholista, hogy ha egy picit is érződik, félő, nem fogja megenni.)
Köszönöm szépen válaszát előre is!
Megfőztem és isteni lett! Igaz a csípősséget kicsit mérsékeltem (a lányom is enne belőle:)))a jalapeno mennyiségét felezve.
Köszi a receptet, biztosan el fogom még készíteni!:)
@l2njpx: a húst nyomkodtam szét 🙂
“Közben kifőztem a tésztát. Ekkor villával valóban szétnyomkodtam kicsit.”
Ezt nem értem, a tésztát kell szétnyomkodni?
Nem szeretem a csípőset!