Írhatnék hosszú sorokat erről, de az az igazság, hogy ez csak egy egyszerű jutalomfalat volt magamnak. Mert megérdemlem. Csípős, zsíros, édes, és sós.
Egy áthánykolódott éjszaka után mindenkinek jár néha ilyen, mert nem lehet minden nap Jalapeño popperst enni, még akkor sem, ha imádom.
Töltött chili szalonnába tekerve és megsütve, aszalt gyümölcsökkel és friss körtével töltve, benne némi darált mogyoró.
Önmegtartóztató vagyok, csak tíz csúszott le belőle.
Hozzávalók:
10 db piros Jalapeño (vagy bármilyen tölthető chili, sőt a zöld hegyes erős is megtölthető, csak akkor kétszer ennyi tölteléket kell készíteni)
10 szem aszalt sárgabarack
5 ek darált mogyoró
1/2 körte lereszelve
10 szelet bacon
Én úgy szeretem, ha csak annyira csíp, hogy még minden másnak élvezhető mellette az íze. Ezért ha túl erős lenne a paprika, akkor kikapom a magjait és az ereit.
Késsel nagyon apróra vágom az aszalt barackot, majd elkeverem a körtével és a mogyoróval. A paprikát hosszában bevágom, majd óvatosan a paprikába nyomkodom a tölteléket, és körbetekerem a baconnel. Közepesen forró serpenyőben kevés zsiradékon minden oldalát szép pirosra sütöm.
Facebook megvan már?
Cheddar sajttal töltve parmezános bundában sütve szintén nagyon finom
@Fuszeres Eszter: most csak egy cserépnyi van, amit a fagyok elől bementettem, de jövőre majd ültetvényesítek 🙂
@chilii: dohányt vízbe kell áztatni, majd ezzel a lével kell lekenni a tetveket, gondolom kell pár nap, mire utána fogyasztható a paprika, de kis mennyiségben működik a dolog. Ha egész fóliasátrad van, akkor szerintem permetezz nyugodtan 🙂 És utána adj el a paprikából nekem!
Valaki árulja már el, hogy mi a fenével tüntethetném el a levéltetveket a Jalapeño paprikámról, mert ha ez így megy tovább, nem lesz mit megtöltenem 🙁
Nekem van otthon 2 üveg habanero-m, azzal ezt nem merem megcsinálni. Egytől is elszáll az ember haja…
“Önmegtartóztató vagyok, csak tíz csúszott le belőle.”
Akkor egy 4 fős családnál ez a mennyiség elérheti a 30-40 db-ot. :))
Az alapanyagokat tekintve. nem fogyókúrázóknak való csemege.
Ilyet már ettem. Pontosabban kicsit egyszerűbb változatot, mert csak különféle aszalt gyümölcsök (datolya, szilva) voltak a szalonnába töltve. Finom nagyon, nekem ízlett. Viszont a jalapeñót is nagyon szeretem, úgyhogy egyszer biztosan kipróbálom ezt a paprikával és mogyoróval tuningolt változatot is. 🙂
Ennek egyszerűen képtelen vagyok elképzelni az ízét.
liba a felkelő napban
@püspökfalat: nők voltak 🙂 De a grafikus, Havas Gábor is libaellenes volt, a liba kifejezett kérésem volt, láttam egyszer egy kakasos logot és arról jutott eszembe.
@marguerite.c: a liba volt elvileg szezonális, a többi nem, de tíz logo készült, csak nem tudtam választani, mindegyiket szerettem 🙂
es a töltött chili is meggyőző. hazamegyek, es sütök.
@Fuszeres Eszter: :-))))))))))
Te tudod, csak azt hittem elfelejtetted.
Mindenesetre én a másikra voksolnék.
Pusztán kíváncsiságból kérdezem, a 10-ből hányan voltak férfiak?
szép ez a logo is, nem úgy van, hogy szezonalisak?
Hinnye, te aztán tudsz élni! 🙂
Jaj, nem tudom, hétvégén pedig vagy tízen jöttek oda hozzám, hogy a libás logo maradását követeljék.
🙂 Most mi legyen? Szavaztassam meg? 🙂
A libás logo végleg kiütötte az eredetit? Na nem arról van szó, hogy ez nem jó, de az eredeti azért szebb.