Tényleg spárga szezon van, napról-napra olcsóbb a zöldségesnél.
A zöld spárgát sokkal jobban kedvelem, mint a fehéret, de most ez volt kapható. Nem tudom, ti hogy vagyok vele kedves olvasók, de szerintem sokkal jobb a spárgát nem túl sokat macerálni, egyszerűen egy picit megfuttatni vajon, vagy meggrillezni.
Ha sokat teszünk hozzá, túlfűszerezzük, vagy túlsütjük-főzzük (vagy ahogy kedvenc gasztrosznobjaim mondanák túlkészítjük 😀 ), akkor csak elrontjuk, megöljük a lényeget.
Ez a kosárka harminc perc alatt elkészül, és a fél órából húsz percet sül, igaz, félkész leveles tésztát használtam hozzá.
Csak egy jó kis saláta vagy még az sem, és teljes a boldogság.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
20 dkg fetasajt
20 dkg krémsajt (Philadelphia, de ha csak tejföl van, legyen az)
1 csipet szárított majoránna
2 csomag spárga (1kg)
Maldon só
frissen őrölt fekete bors
A sajtot összetörtem villával, és elkevertem a krémsajttal, majd a majorannával. Megpucoltam a spárgát és akkora darabokat vágtam belőle, mint amekkora kosárkát készítettem a tésztából (Az aljából leves készült.) A sajtot belekentem a kosárkába, jó vastagon. Ebbe ültettem a spárgákat, és mehetett a sütőbe. 200 fokon harminc perc alatt készül el. A spárga ennyi idő alatt pont tökéletes, még bőven roppanós, de nem kemény állagú lesz. Csak miután elkészül, akkor sóztam és borsoztam.
Nagyon guszta!
Egy régi recept:a spárgát kb fél centis kis karikákra vágom és enyhén sós,enyhén citromos,enyhén cukros vízben pár percig főzöm,majd egy tojás,minimál liszt és tejföl habarással nyakon öntöm,picit főzöm,állandóan kevergetve,amíg az a csöpp liszt megfő?majd utána ízesítem.Önmagában vagy köretként régóta szeretjük.Mi a véleményed?