Fűszer és Lélek

Konyakos vadragu

Vadhúst főzni mifelénk a férfi dolga. Ha vadász lenne, ő lőtte volna, és én főzném, de nem vadász. Így legalább annyi megmarad neki, hogy ő főzi meg. Vagy ha ez nem is igaz, akkor legalább komoly elképzelései vannak arról, hogy milyennek is kell lennie a végeredménynek, és ez miként érhető el. Vadat enni jó, mert… Tovább »

River Cottage a belülről

Nagyon féltem. Attól tartottam, hogy a kedvencemről kiderül majd, hogy csak egy tévésorozat, egy hazugság, semmi több. 
Nem így történt, a hősöm továbbra is szilárdan áll a talapzatán.
Részletes beszámoló következik, elnézést, ha másoknak ez nem ennyire érdekes, mint nekünk.
 Reggel indultunk Londonból vonattal, elég vegyes társasággal: igazi gasztró őrültek, vegák, szósztól és szaftól irtózók, férfi,… Tovább »

Narancsos bárány

Kemencében sütöttük ezt a bárány, de természetesen sütőben is el lehet készíteni. Akinek van otthon jó kemencéje, arra pedig nagyon irigy vagyok. A hétvégi Tuba tanyás ebédre mi összedolgoztunk Dórával, sokat főztünk már együtt, simán elkészítjük egymás ételeit is kérdés nélkül. Nem is tudom ezt a bárányt, vagy a másikat, ami egy tagine volt, ki… Tovább »

Töltött őzláb gomba

Irány az erdő! Annyi a gomba, hogy szinte az ember után szaladnak, nem is kell keresni. Sokan írjátok, hogy nem ismeritek a gombákat, nem meritek leszedni. Nem is buzdítanék senkit arra, hogy csak úgy elkezdjen gombázni, de a nagy őzlábat tényleg nem lehet összekeverni semmivel, főleg, ha méretesre megnő. Az a helyzet, hogy mi nem… Tovább »

Vacsora két szerencsésnek

Négy oka is van, hogy muszáj írnom a gombás melegszendvicsről:1, A barátnőm szerint a gombás melegszendvics a legalja. Mind a gasztronómiának, mind a melegszendvicsnek, mind a gombának. De szerintem nagyon finom.2, Elkészítettem életem leggiccsesebb gasztrofotóját. A férjem szerint kéne még rá egy kiskutya, egy kisgyerek és egy szerelmes pár is. Meg kell osztanom!3, Jamie Olivernek… Tovább »

Vidéken nem kapható thai citromfű

Hárman is kérdezték a napokban, hogy vidéken hol lehet curry pasztát beszerezni. Nem tudom a választ, a Tesco nemzetközi sorára tippelek és a Corára, de egyik levélben azt írtam, hogyha nincs, akkor semmi baj, kell hozzá thai citromfű, thai bazsalikom, galanga és a többi. Aztán felvilágosítottak, hogy ott, ahol kész curry paszta nincs, ott se… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!