Fűszer és Lélek

Kétszersült padlizsán

Nem tudok jövőhétig várni ezzel a recepttel, tudnotok kell róla. A recept is aktuálisan kedvenc szakácskönyvemből származik, a Michael Solomonov féle Zahav-ból. És egészen biztosan jó pár ételt megosztok még veletek belőle, mert egyzserűen zseniális. Vagy csak nagyon az én szám íze szerint ír, nem tudom, döntsétek el ti. Ez most egy egészen csodálatos padlizsánkrém recept,… Tovább »

Kecskesajtos, cukkinis párna

Ebben a videóban Dávid elárulja, hogy igazából utálja a kecskesajtot, de nem árulja el, hogy a cukkinit is.Ettől még ezekből süt, és a végén meggyőzi önmagát. Jó példa arra is, hogy nem baj, ha a kosárka sütés előtt nem tökéletes, mert mire megsül, úgy néz ki, mintha profi szakács készítette volna. Hozzávalók:2 közepes cukkinivaj20 dkg… Tovább »

Dexter laboratóriuma: Dávid omlett receptje

Omlette du fromage, Omlette du fromage, Omlette du fromage, Omlette du fromage, Omlette du fromage, Omlette du fromage, Omlette du fromage, Omlette du fromage, Omlette du fromage…Nem azért, de a fiam kitalált egy olyan isteni omlettet, hogy azóta Dexter folyamatosan könyörög a receptér! Holnap reggelire pl. tökéletes lesz!... Tovább »

Expressz, szilveszteri jalapeño poppers

Bevallom, imádom a jalapeño popperst! Annyira, hogy tudom, hogy sok helyen valami vacak ömlesztett sajtot használnak hozzá, de én akkor is kérek. Egyszerűen nem tudok ellenállni neki! Persze nyilván ennek az ételnek is vannak fokozatai, és a legfinomabb az egész jalapeño, sajttal töltve, majd kirántva, de ritkán futok bele egész, savanyított paprikába, különben is, jó… Tovább »

Lencsefasírt fetával, villámvideó

Nem tudom, szoktatok-e konzerv lencsét használni, de én nem vagyok oda érte. Kissé savanykás az íze, túl aprók a lencsék, és eddig semmi igazán jót nem sikerült belőle készítenem, nem is szoktam venni. Pedig a konzerv zöldségeknek nagy barátnője vagyok, bab és csicseriborsó mindig van itthon, többször mentette már meg az estét. Hogy most mégis konzerv… Tovább »

A legjobb téli villámvacsora

Nyilván nem a gasztronómia csúcsa, nem is fine dining, de melyik családban ne fordulna elő, hogy tésztát akarnak a gyerekek (oké, a felnőttek is), de közben lejárt a mosógép, vagy még olyan jó lenne befejezni az egész héten halogatott vasalást, vagy nem a legizgalmasabb résznél abbahagyni az olvasás?Na, ez a recept pont ilyen alkalmakra való…. Tovább »

Láncreakció melegszendvics

Annyira izgatott vagyok! Péntek van, és vega vendégeink érkeznek vacsorára. Az izgatottságom oka, hogy mi minden péntek este, vagyis sabbathkor húst szoktunk enni, és nem is tudom mikor tértem ettől el utoljára. Márpedig gyakorló autistaként ha kizökkentenek a megszokott kerékvágásból, az nagyon megvisel.Olyannyira, hogy konkrétan ilyen ételek jutottak eszembe: gombapörkölt, de erdei gombából, az mégiscsak… Tovább »

Turbó szendvics iskolába – videó

De hát ez egy mackósajtos szendvics, kiáltott fel az operatőr. A cipész maradjon a kaptafánál, mordult erre a gasztroblogger.Nyilván csillagot nem erre a receptemre fogok kapni, és most lesz pár anyuka, aki elfordul, amikor meglátja, hogy valóban adok mackósajtot a gyerekeimnek, de mentségemre szóljon, szendvicset csomagolni az én fiamnak egyszerűen lehetetlen. Márpedig néha egyszerűen muszáj.Oké,… Tovább »

A legjobb, ami paprikával történhet – videó

Szeretitek a chilit, az édesre sült kápiát, a juhtúrót, a petrezselymet vagy a koriandert? Akkor ezt imádni fogjátok így együtt. Paprikával töltött paprika, de elképesztően finom! Nem árt mellé valami friss, ropogós pékáru sem, amivel tunkolni lehet. Amíg van kápia, nálunk hetente az asztalra kerül. Hozzávalók: 4 kápia félbevágva 20 dkg juhtúró 2 gerezd fokhagyma… Tovább »

Jeruzsálemi töltött cukkini – videó recept

Imádom ezt a kis gömbcukkinit, annyira finom. A töltetlék 5 perc alatt megvan, 40 perc alatt megsül. Ha már úgy is mindegy, hogy hány fok van 😉 Két változatban szoktam készíteni, kuszkusszal vagy macesszal. Hozzávalók: 4 gömbcukkini2 lap macesz összetörve vagy 1 csésze kuszkusz elkészítve1 kis fej hagyma2 gerezd fokhagyma2 paradicsom1 chili2 ek olívaolajsó, bors1… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!