Fűszer és Lélek

Éjszakai spagetti

Oké, nem kell most nekiállni, de ha mégis megkívánnátok, akkor hajrá! Már sötét van, senki sem látja.Az alapja a májkrém hulladéka, amit nyilván nem dobunk ki. Ha nincs ilyen maradék, akkor ennek az elkészítésével kell kezdeni. Megéri akkor is. Hozzávalók 4 nagyon éhes embernek:40 dkg spagetti  (valamennyi főzővizet tegyünk félre a tésztához) 2 fej hagyma10 dkg… Tovább »

Blumenthal tökéletes bolognaija

Van egy közös hobbink Dáviddal, imádunk Heston Blumenthal műsorokat nézni. Van a fickóban valami félelmetes, egy erős darabolós gyilkos vonal, és persze vicces is a zsenialitása mellett. A fiamat nem riasztják vissza az átlagosan két napig készülő ételek receptjei, úgy is tudja, hogy a macerás rész rám marad, ha valamihez hozzákezdünk, övé csak az élvezet,… Tovább »

3 hagymás rigatoni

-Anyu, mi lesz a vacsora? -Grillezett padlizsán és saláta. -Nem kérek. -Nem baj, valamit kell enned. -Tudod, hogy utálom a padlizsánt. -Tudom, de mi imádjuk, és néha túl kell élned ezt a borzalmat.Nem főzök kétfélét! -És ha én megfőzöm magamnak amit szeretnék, akkor megehetem? -Ha rend marad utánad a konyhában akkor igen. És megfőzte, csak… Tovább »

Csak éhen ne haljunk! :-)

Legyen benne póre, csirke, és tészta…Soha nem felejtem el, amikor egyik barátnőméknél karácsonyoztunk, és annyira készültek a vacsorára, hogy egyáltalán nem reggeliztek, de ebédre se vettek semmit. Mivel nem a hagyományos családi menüt főzték, hanem valami nagyon extrát, ezért délután kettőkor arra eszméltek, hogy mindjárt éhen halnak, de semmi olyan nincs otthon, amit meg tudnának… Tovább »

Sült camemberes, sült fokhagymás tészta

Gondolom mindenkinek megvan az az eset, amikor bejelentkezik az ezer éve nem látott barátnő/rokon, hogy akkor felugrana egy kis beszélgetésre, máskor nem jó neki, éhes, hozzon-e valamit, de épp tényleg semmi nincs otthon, és mégse kéne pizzát rendelni az alkalomra?
Nekem annyiban volt nehezített terepem, hogy a bejelentkező telefon után másfél órával már szólt is a… Tovább »

Dávid és a haverok

A cím úgy lenne teljes, hogy Dávid és a válogatós haverok. Vagy Dávid, aki válogat, ha itt vannak a haverok. Vagy Dávid semmit nem eszik meg amit a haverok se, amikor itt vannak a haverok. Vagy Dávid semmit nem eszik meg amit a haverok se, és a haverok se eszik meg, amit különben megennének, de… Tovább »

Add tovább recept Jamie Olivertől

Bírom Jamie Olivert, magával tud sodorni a lelkesedése, bármit csináljon is: ha épp vendégül látja a barátait, másnapra nekem is kedvem szottyan társaságot hívni, ha épp a kertjében dolgoztat az emberével, akkor én is felhívom a sajátomat, hogy mi újság a salátákkal. Ja, nincs is ilyen emberem, csak vicceltem. De nagyon szerettem, amikor az iskolai… Tovább »

Ha az amerikaiak ismernék a medvehagymát…

Két éve besokalltam a medvehagymától. Azóta csak egy szezonális, fokhagyma ízű és illatú tavaszi zöldféle, aminek természetesen nagyon megörülök ilyenkor, de már nem eszem minden nap, nem teszem mindenbe, és pestot se főzök belőle. Meghagyom annak, ami. Tavaly azért nagyon bejött ez a sajtos medvehagyma-gombóc, többször is visszatapsoltuk, idén pedig ez a tészta a kedvenc,… Tovább »

Sütőben sült ragu álomvadászoknak is

Álmomban lándzsával a kezemben rohanok a szarvasok után. Mielőtt ágynak dőltünk volna, ettünk egy szervasragut, ami különösen jól esett, köszönhetően egy jó fej vega szavainak, akivel szilveszter éjjel sikerült beszélgetnem a témában: mindenki egyen húst nyugodtan, aki képes megölni az állatot. Én képes vagyok, persze a csirkénél befejeztem a vérengzést, de ha azon múlna az… Tovább »

Gnocchi sütve

Oké, legyen nudli, nem teszek úgy, mintha nagy olaszos lennék.Különösen nem úgy, hogy a recept Skóciából származik, és Lila Füge tanulta Martin Wishart, michelin csillagos séftől, én pedig kicsit átdolgoztam azután, hogy megkóstolhattam az eredeti recept szerint készültet csütörtök este egy jó kis gasztroblogger túltengéses vacsora keretében. Különlegessége a kecskesajton kívül az, hogy nem főzni… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!