Fűszer és Lélek

Zwack Nemes Pálinkák

Hölgyeim, egy pálinkát?És ha Zwack Sándor tanít meg pálinkát kóstolni?Na ugye! 🙂Ritkán iszom pálinkát, és bevallom, elég sok rossz élményem volt már életemben. Így volt ezzel Zwack Sándor is, aki hazatérve Magyarországra megdöbbenve tapasztalta, hogy a pálinka a disznóvágás itala, és nem több. Pedig a valódi, jófajta gyümölcspálinka sokkal többet ér attól, hogy az agyunkat… Tovább »

Tornyos borház Szegi

Még nem volt időm írni a nyár egyik meglepetéséről (legalábbis számunkra igazi pozitív meglepetés volt) a Tornyosborházról.Évek óta megnéztük, amikor elhajtottunk mellette, de valahogy az ember nem szívesen megy be egy főút menti étterembe, ugyanis mindig attól fél, hogy csak az átutazó vendégeket szeretnék lehúzni az ilyen helyeken, ezért aztán általában középáras éttermek ezek, (hogy… Tovább »

Szamorodni, Isten veled!

Egyik borkóstolón, szamorodnimat kortyolgatva a late harvest bor után (késői szüretet jelent, ami Tokaj-hegyalján kicsit megtévesztő, ugyanis október végén kezdődik a szüret egyébként is), egyszer csak megüti a fülemet egy félmondat, miszerint az Oremus abbahagyja a szamorodni gyártását. Jól hallok? Alighanem, hiszen az Oremus pincéjében ücsörgök éppen…Mivel boraik jelentős részét külföldön értékesítik (mondhatjuk, hogy jelentéktelen… Tovább »

Sárga borház a 37 út mellett

(A poszt írása óta 2009 szeptemberében a Sárga Borház új vendéglőssel és séffel újra nyitott.) Megérkezésünk napján rettenetes eső fogadott bennünket Tokaj-hegyalján. Nem tudtunk ellenállni a beidegződött gondolatoknak, és szokás szerint betértünk a 37-es főút mellett található Sárga borház csárdába. (Felső kép a Disznókő birtok, alsó a Sárga borház)Hiába, az ember nem tud csak úgy… Tovább »

Ladik csárda

Nagybátyám hatvanadik születésnapját ünnepeltük szombat este a Ladik csárdában. Nagyon kíváncsi voltam a helyre, mert bár meglehetősen közel van, igazi romantikus étterem a Duna közvetlen partján, eddig még mindig csak hallottam róla, soha nem jártam ott. Unokabátyám egyik törzshelye, úgyhogy lehet, hogy egy kicsit magasra tettem a mércét.Nem olyan rég beszéltünk Mirellével arról, hogy nehéz,… Tovább »

A világközepén jártam, vegát ettem

Tegnap egy nagyon különleges helyen ebédeltem.A történet úgy kezdődött, hogy kaptam egy levelet, amiben arról érdeklődött Viktor, hogy egy teljesen vega étterem kóser-e? Mondtam, hogy Amerikában lenne egy jó szó az éttermére, méghozzá a kosher style, de sajnos ennek ellenére az étterem nem kóser, mert egyszerűen kóser étterem az, amire egy rabbi azt mondja, hogy… Tovább »

Ásványvíz teszt a Velveten

Évről-évre több ásványvizet iszunk, de legtöbbünk véletlenszerűen választja ki azt a márkát, amit leemel a polcról. Sokat hallottuk azt is, hogy érdemes magas ásványianyag-tartalmú vizeket keresni, ezzel is pótolva szervezetünk nyomelemhiányát, de a legújabb kutatások szerint semmi szükség ilyesmit pluszban fogyasztani, amennyiben kiegyensúlyozottan, változatosan táplálkozunk. Egy jó tanácsot minden ásványvízfogyasztó fontoljon meg, érdemes havonta cserélgetni… Tovább »

La Petite Francaise

Tegnap délután Meir barátom telefonált, és izgatott hangon közölte, hogy egy valódi kis ékszerdobozra lelt, amit nekem is látnom kell.Délben fel is szaladtam hozzá, és elvitt a La Petite Francaise-be, egy picike francia delikáteszbe a Rumbach Sebestyén u. 7-be. Nem tévedett, kár lett volna kihagynom.Beléptünk az üzletbe, ahol franciául beszélgettek többen, és Meirt már törzsvendégként… Tovább »

Nagy somlói teszt

Mivel a somlóit szinte mindenki szereti, és majdnem mindenhol kapható, úgy döntöttünk, a Velvet kérésére megnézzük a somlóifelhozatalt. Hogy megkíméljük az olvasókat a kóstolás nehézségeitől, végigkóstoltuk tizennégy cukrászda kínálatát, és megállapítottuk, hogy sajnos a lángos-felhozatallal ellentétben a somlóikínálat már egyáltalán nem mutat olyan homogén, pozitív képet Budapesten.Találtunk szinte ehetetlen desszertet és olyat is, ami tökéletesnek… Tovább »

Kádár étkezde

Kedves Ibolya néni! Szombat délben barátaimmal közösen sorban álltunk fél egy körül a Klauzál téren a hidegben, szélben, és arra vártunk, hogy bejussunk. Kint hideg volt, fújt a szél, de mégis jól éreztük magunkat, szombaton ugyanis a zsidók boldogok. Benne van a Tórában, nem lehet ilyenkor szomorkodni, depresszióba esni. De miért is lettünk volna szomorúak,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!