Fűszer és Lélek

Parázsban sült egész csirke

Nem vagyunk azok az otthon ülő fajták, amikor csak tehetjük kimozdulunk, főleg ha nyaralunk. Nem mondom, hogy egy tízhónapos babával a legegyszerűbb egy egész napot a szabadban tölteni, de egész jól alkalmazkodik. Szerencsére a fű még mindig nem túl jó barátja, így ha letesszük valahova egy pléden, akkor egyelőre biztosak lehetünk benne, hogy negyed óra… Tovább »

Hátizsákból: füstös, pikáns szendvics

A kirándulós ebéd az egy külön műfaj. Most nem a grillpartira, vagy egy piknikre gondolok, hanem arra, amikor egész nap menetelünk, hátunkon a zsákkal és csak negyed órára ülünk le egy fa alá ebédelni, vagy még azt se, útközben esszük meg amit csomagoltunk. Persze ezek a szendvicsek felérnek egy komplett ebéddel, nem is olyan gyorsan… Tovább »

Sült camemberes, sült fokhagymás tészta

Gondolom mindenkinek megvan az az eset, amikor bejelentkezik az ezer éve nem látott barátnő/rokon, hogy akkor felugrana egy kis beszélgetésre, máskor nem jó neki, éhes, hozzon-e valamit, de épp tényleg semmi nincs otthon, és mégse kéne pizzát rendelni az alkalomra?
Nekem annyiban volt nehezített terepem, hogy a bejelentkező telefon után másfél órával már szólt is a… Tovább »

Csodás éttermi ajánlatok a bor.hu oldalon (x)

Szebbnél szebb menüket és hozzájuk kapcsolódóan borajánlatokat tesznek közzé az éttermek a borkostolok.bor.hu oldalon. A műsorújságszerű szolgáltatás a minőségi magyar borok és a gasztronómia kedvelői számára könnyíti meg a választást. A programban most egy szívemhez közelálló borvidéken, Tokaj-Hegyalján megnyitott új szálloda éttermének az ajánlatát olvashatjátok, helyi, tokaji borokkal. A Kelep hotel nem véletlenül kapta ezt… Tovább »

Rendelj egy pohár bort! (x)

Szoktatok bort rendelni a vacsora vagy az ebéd mellé étteremben? Mi otthon szinte minden vacsorához iszunk pár korty bort, de egy étteremben már sokkal ritkábban rendelünk, pedig élvezetesebb étkezés egy kis borral. A miértekre hosszan lehetne válaszolni, de sokszor futok bele abba, hogy ami illene a választott ételhez, azt csak palackkal lehet kérni, és persze… Tovább »

Én a séf, gyertek moziba!

Gyertek velünk moziba! Nyerjetek 4 páros belépőt az Én a séf című francia-spanyol vígjáték premier előtti vetítésére, június 20-án 20 órára. Mindössze kedvenc Jean Reno filmetek címét várjuk kommentben a facebook-on. A filmről a port.hu szerint: Alexandre Lagarde, a veterán sztárséf komoly konfliktusba kerül Stanislas Matterrel, az étteremcsoport új vezetőjével. Matter arra készül, hogy lecseréli… Tovább »

Kajszis toast +ingyen Gourmet Fesztivál jegyek

Rögtön két jó hírrel kezdem, első: idén is lesz gönci barack vásár Budapesten. Aki volt két éve, az tudja miről beszélek, úgyhogy én már alig várom a napot, amikor begördül a teherautó a sok zamatos barackkal.Második: a poszt végén játék, amiben két darab kétfős belépőt nyerhettek a hétvégi Budai Gourmet fesztiválra! Addig is valami kedvcsináló,… Tovább »

Csak reszelek, eszek, és mérek. Egész nap.

Szerencsém van. Pont most kell irgalmatlanul sok zöldséget ennem. Jobban mondva pontosan annyit, amennyinek 150 gramm szénhidrát tartalma van, de ezt is el kell osztani öt étkezésre naponta. Nem tűnik túl bonyolultnak, de ha hozzávesszük, hogy nem akkor és nem annyit eszek, amikor és amennyit akarok, akkor rögtön megsajnálom magam.Reggeli pontosan hétkor, mert már régen… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!