Fűszer és Lélek

Valóra vált csokoládé illatú álom

Imádok sikertörténeteket írni és olvasni is. Az írás mindig izgalmas, mert mit szóltok majd hozzá ti, szeretitek-e, ihletet ad-e,feltölt-e benneteket. Az olvasás pedig mindig élmény. Vannak olyan történetek, amik hetekig elkísérnek, sokszor eszembe jutnak napközben, és mindig örömmel gondolok vissza a történetre. Már kedvenc sikertörténetféléim is vannak, az egyik, amikor közösség formálódik az addig idegen emberekből,… Tovább »

Házikó, felelős gasztronómia

Mutatok neked valamit, ezt te biztosan szeretni fogod, mondta Móni, és elvitt “üzemlátogatásra” a Házikóékhoz. Valóban nagyon szerettem, úgyhogy nektek is megmutatom. Többszörösen kedves témám: vidék, termelők, gasztronómia, sikertörténet. Azt hiszem, a Szimplát senkinek nem kell bemutatni ma Magyarországon, de nem csak mint romkocsma lopta be magát a szívünkbe, hanem mint vasárnapi termelői piac is,… Tovább »

Édesem, ma megálmodom, holnap megsütöm!

Minidig is irigyeltem az amerikaiakat, hogy egy klassz történetből egy még klasszabb filmet tudnak forgatni, amiért persze tuti Oscar-díjat kap a főszereplő, de azért mi nézők tudjuk, hogy a valódi sztár az, akiről a film szól. Remélem nemsokára a Preziről is születik ilyen film, vagy Márk Szonjáról, aki szerdán nyitja meg első cukrászdáját Édesem néven… Tovább »

Na ezt hívják országimázsnak!

Az egyik legmenőbb amerikai gasztronómiai lapban a Saveurben tíz oldalas cikk jelent meg a magyar gasztronómiáról Carolyn Bánfalvi tollából. Nagyon komoly dolog ez, hiszen a lapból 300.000 példányt adnak el havonta.  Carolyn Washington DC-ben, pontosabban a Capitol Hillen nőtt fel, csak néhány háztömbnyire a Capitoltól . Író, főleg gasztronómiáról és utazásról ír, nemzetközi publikációi jelennek… Tovább »

Kisközért, ami az Apple sikerével vetekszik

A nagy márkák sikerét többek között abban is mérik, hogy az üzlet egy adott területen hány dollárnyi forgalmat tud bonyolítani.Gondolom senkit nem lep meg, hogy az Apple listavezető a maga 5000 dollárjával. De egy sarki kisközértnek sincs oka a szégyenkezésre, ha ők 4000 dollárt árulnak. Leszaladok a kisközértbe…Sajnos elég gyakran megesik, hogy épp nincs itthon… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!