Fűszer és Lélek

Dexter laboratóriuma: Dávid omlett receptje

Omlette du fromage, Omlette du fromage, Omlette du fromage, Omlette du fromage, Omlette du fromage, Omlette du fromage, Omlette du fromage, Omlette du fromage, Omlette du fromage…Nem azért, de a fiam kitalált egy olyan isteni omlettet, hogy azóta Dexter folyamatosan könyörög a receptér! Holnap reggelire pl. tökéletes lesz!... Tovább »

Sajtos pite, amolyan pesti quiche

Ritkán marad nálunk addig sajt a hűtőben, amikor már nem szívesen esszük meg, az egész család sajtimádó ugyanis. Ez a recept most mégis egy sajtmaradék felhasználó javaslat. Olyan sajtból, aminek a szélét már le kellett vágni, mert hogy is mondjam: kicsit megpunnyadt. Ez csak azért történhetett meg, mert egy fél mozarellát valahogy betoltam a hűtő hátsó… Tovább »

Reggeli, szigorúan vasárnapra

Az az igazság, hogy vannak olyan ételek, amiknek egyszerűen nem lenne szabad itthon nekiállni, de mit lehet tenni, ha sehol nem kapni belőle jót, én pedig imádom? Oké, vacsorára elkészíthető, de reggelire tényleg macerás azért felkelni vasárnap hétkor, hogy kilenckor kelthessem a családot, hogy micsoda reggelit készítettem, legyenek szívesek elájulni menten.Szóval az Eggs Benedict tipikusan… Tovább »

Ezt csúnyán eltoltam

Végre használhatom az egyik, számomra legszörnyűbb gasztrosznob szót a túlkészült-et. Arra gondoltam ugyanis valamelyik este, hogy olyan rendesen dolgozunk Gáborral minden hajnaltól kb. éjfélig, hogy igazán megérdemlünk egy normális vacsorát, amit mellé le kell ülni, és kicsit arrébb tolni a “vegyes” feliratú és a “konyhai törékeny” dobozokat. Vettem is egy jóféle hátszín darabot, behűtöttem a… Tovább »

Gyors, fűszeres reggeli maradékokból

Tegnap este leszedegettem a húslevesből kiszedett csirkeaprólékról a húst, és egy jó nagy tányérnyi lett. Általában nem a levessel esszük meg, hanem hétfőn elvisszük munkaebédnek tortillában, vagy salátában. De most sikerült kint felejteni a kenyeret is, igaz, csak egy kis darab volt, de annyira sajnáltam volna kidobni. Nem igazán száradt meg, de alaposan kiszikkadt, nem… Tovább »

Pészah falun

Nem egyszerű az életünk, de nem kell csodálkozni, hogy a pészahi szünetre esett pészah, ezért mi Erdőbényén lehetünk. Itt nem hiányzik a kenyér, a bolti szeletelt, amit pedig a Szerencsen vettünk múlt héten, arról csak itthon derült ki, hogy valamilyen ételfestékkel sárgított “burgonyás” izé. Tehát, egy olyan konyhában próbálom átvészelni a pészahot, ahol csak halványan… Tovább »

Csirkemájkrém az iskolásnak

Eljött ez a nap is, Dávidnak becsengettek az iskolában. Ő is izgult már odafelé menet az autóban, de mi sokkal idegesebbek voltunk, az biztos. Szívem szerint azt mondtam volna, hogy forduljunk meg, és azonnal menjünk haza, irány a játszótér, de addigra már anyu is megérkezett, hogy megnézze egyszem unokáját az évnyitón, ahogy verset mond, sőt… Tovább »

A legjobb, ami csirkemájból készülhet

Ma elutazok Erdőbényére. Egy napra, este már itt leszek, hosszú nap lesz, de remélem jó lesz majd visszanézni…. Addig is egy kis pasis napkezdés: Ezt a reggelit mindig édesapám készíti, ő hallotta egy rádióadásban olyan húsz éve, mi pedig direkt nem jegyeztük meg, nehogy kitúrjuk őt a serpenyő mellől vasárnap reggelenként.Úgy kezdi, hogy minden vasárnap,… Tovább »

Pezsgős reggeli

Sajnos évente csak párszor van alkalmunk arra, hogy pezsgővel, lustán indítsuk a napot, pedig úgy érzem, minden hétvégén el tudnám viselni!Mi kell egy jó pezsgős reggelihez?Először is, a gyereket a nagymamához kell vinni, ez nagyon fontos, mert én két pohár pezsgő után meglehetősen belassulok, nagyon valószínű, hogy utána nincs kedvem görkorizni, vagy állatkertbe menni.Elő kell… Tovább »

Kedvenc tojáskrém

Vasárnap reggel gyakran eszünk tojáskrémet, nem tudom miért alakult ez így. Legújabb kedvencünk ez a recept, szigorúan házi majonézzel. Általában annyit készítünk, amennyi el is fogy, de másnapra soha nem marad. Ezt csak Medvedr megnyugtatására írtam, mielőtt szívrohamot kap a nyers tojás láttán 🙂Legjobb rozskenyérrel és zsázsával, de hagyma vagy retekcsírával a tetején se akármilyen…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!