Fűszer és Lélek

Kedvenc őszi tésztánk

Hosszú bevezetőt kell írnom. A recept egy Ausztriában élő, cseh felmenőkkel rendelkező, de magyar férfihez ment ismerősömtől származik, ennek ellenére kicsit mediterrán. De ez mindegy is, a lényeg az, hogy ennyire finom tésztát én még soha nem ettem. Eszeveszetten jó, vagyis mindenképp ki kell próbálnotok!Ez az ismerősöm igyekszik egészségesen élni, így csak hetente egyszer eszik húst,… Tovább »

Az almás pite hava

Október, különösen, ha esős, minden kétséget kizáróan az almás pite hava. Mondhatjuk hónapjának is, de akkor az olyan lenne, mint ha most találtam volna ki, és nem egy ősi bölcsességet osztanék meg veletek. Na ugye!Szóval ebben a hónapban nálunk minden hétvégén sül egy almás pite, esetleg rétes, de inkább a pitére szavazunk. Az oka egyszerű,… Tovább »

Láncreakció melegszendvics

Annyira izgatott vagyok! Péntek van, és vega vendégeink érkeznek vacsorára. Az izgatottságom oka, hogy mi minden péntek este, vagyis sabbathkor húst szoktunk enni, és nem is tudom mikor tértem ettől el utoljára. Márpedig gyakorló autistaként ha kizökkentenek a megszokott kerékvágásból, az nagyon megvisel.Olyannyira, hogy konkrétan ilyen ételek jutottak eszembe: gombapörkölt, de erdei gombából, az mégiscsak… Tovább »

Csokoládészelet – videó

Szokásos, gyors, egyperces videó. A nyugalom megzavarása miatt tettem bele jó sok céklát. Mivel teleraktam csokoládéval és kakaóval, és céklát egyáltalán nem érezni, de a süti nagyon finom puha, “szaftos” lett. A srácoknak el sem árultam a titkot. Így megették mind. Mehet bele valamilyen csonthéjas is, mogyoróval extra finom! Hozzávalók: 1 közepes cékla 10 dkg… Tovább »

A legjobb, ami paprikával történhet – videó

Szeretitek a chilit, az édesre sült kápiát, a juhtúrót, a petrezselymet vagy a koriandert? Akkor ezt imádni fogjátok így együtt. Paprikával töltött paprika, de elképesztően finom! Nem árt mellé valami friss, ropogós pékáru sem, amivel tunkolni lehet. Amíg van kápia, nálunk hetente az asztalra kerül. Hozzávalók: 4 kápia félbevágva 20 dkg juhtúró 2 gerezd fokhagyma… Tovább »

Csomboros zöldbableves

Nem ér kinevetni, de én még soha nem ettem “magyaros gombalevest”. Amikor menzán ebédeltem, szerintem nem volt gombaleves, otthon pedig édesanyám mindig a citromos-tejszínes, esetleg tejfölös változatot főzte, és én is azt szoktam, ha gombalevesről van szó. De mivel hatalmas kulináris fantáziával áldott meg a jóisten, én bizony el tudom képzelni a magyaros gombalevest. Ezt… Tovább »

Tökéletes libacomb

Hú, annyi kérdés jött a libacombbal kapcsolatosan, hogy mégis írok egy combos posztot, pedig nem akartam. Merthogy ma van Márton nap, és mint Dia felhívta a figyelmem, ma és nem egy héttel előtte illetve utána. Ezzel tulajdonképpen egyet is kell értenem, úgyhogy mi ma is eszünk libát, de nem bánjuk, hogy hétvégén is volt 😉… Tovább »

A bébi étel nem csak almapüré!

Kedvenc időtöltésem, amikor babáknak főzök. Aztán persze van, hogy nem eszik meg, de van ilyen… Ha lenne egy harmadik gyerekem, akkor talán bébiétel gyárat is nyitnék, és valami menő hétvégi piacon árulnám a Fűszeres féle bio-extra-finom-különleges bébiételeket. Ez most egy 18-24 hónapos gyereknek készült, és amolyan szponzorposzt féle a Baba-Mama expora, amit november 14-14-16-án rendeznek… Tovább »

Rugelach másképp

Na szóval, amerikai barátnőm szerint az igazi jó rugelach nem kifli alakú, hanem henger. Olyan, mint egy mini bejgli. Úgyhogy most kipróbáltam, hogy milyen, ha keksszerűen lapos. Azt kell mondanom, hogy meglepő, de semmit se változtat az állagán. Kicsit a tésztát is megvariáltam az eddigihez képest, de csak azért, mert volt a hűtőben egy nagy… Tovább »

Parmezános gombóc

A tiroli szalonnás gombóc húsmentes, extra változata. Míg az eredeti inkább köret, ez maga a főétel. Nagyon laktató étel, este hat után tilos! A parmezán nem valami olcsó sajt, ha megtehetitek, ne sajnáljátok rá a pénzt, de hétköznap valami olcsóbb sajt is megteszi helyette. Hozzávalók: 3 db zsemle2 tojás1,5 dl tej10 dkg csiperke1/2 fej vöröshagyma1… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!