Fűszer és Lélek

Maradék krumpli felhasználása

Újabb fejezet a maradék felhasználásban: krumpli. Azt hiszem, egész, héjában főtt krumpli szokott a legritkábban maradni, és marad is, azt tényleg mindenki el tudja adni egy újabb vacsorának, de azért leírom, hátha mégis tudok újat mondani, vagy legalább bólogathattok miközben olvassátok: Töltött krumpli A legegyszerűbb a libazsíros, fokhagymás tejfölös változat, de tényleg bármi mehet bele…. Tovább »

Maradék rizs felhasználása

Múlt héten azt kértétek, hogy a rizs és a krumpli maradék következzen, úgyhogy akkor ma legyen a rizs, és a jövő héten a krumpli, jó? Én nagyon ritkán cifrázom a rizst, ha köretről van szó, egyszerűen megpárolom egy kevés sóval, és kész. Van elektromos rizsfőző alkalmatosságom, ha nem csak 1-2 adagot készítek, akkor mindig azt… Tovább »

Maradékfelhasználás: tojásfehérje

A maradék tojásfehérjékkel olyan nagy probléma nincs, hiszen nagyon jól fagyaszthatóak, de egyszer csak eljön a pillanat, amikor fel kell őket használni. Én zacskózni szoktam, mindig kettesével, így nem kell utólag azon gondolkodni, hogy hány lehet benne, majd a zacskókat egy nagy műanyag dobozban gyűjtöm a mélyhűtőben. Kókusz csók, amit máshol macaronnak hívnak: 3 bögre… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!