Fűszer és Lélek

A svédek már a spájzban vannak

Az utóbbi pár hónapban rengeteg új szakácskönyvem lett, pedig megfogadtam, hogy soha többet nem veszek egyet se. Hősiesen ellenálltam a kísértésnek, nem olvasgattam szakácskönyv ajánlókat a szaklapokban, nem böngésztem az Amazont, de valahogy mégis szemem elé kerültek, a polcomra ültek, itt vannak, magasodnak egymás tetején, mert a polcra nem férnek már. Na jó, rendeltem én… Tovább »

Nem harap a spenót

Egy ilyen címen természetes, hogy megakad a szemem, főleg, mert annak ellenére, hogy már mindent hajlandó megenni a fiam, azért volt jó pár év nagyon kemény harcunk az asztalnál, és ha hagynám, most is inkább a rántott hús krumplipürével-paradicsomos spagetti sajt nélkül-margaritha pizza szentháromság kerülne a gyomrába. És ugye, most itt van Záli, tökéletes alkalom… Tovább »

Lakodalmi étel a múltból

Elképesztően igényes könyvet jelent meg a napokban, Az ínyenc polgár asztalánál címmel, 100 korabeli recepttel. Nem egyszerű szakácskönyvről van szó, hanem egy már-már album kategóriát súroló gasztronómiai műről, ami több régi szakácskönyvből szemezget, gyönyörű tipográfiával és grafikákkal kiegészítve. Remélem nem csak az olyan könyvmániások szívét dobogtatja meg, ha egy könyvben még a belívről is megemlítik,… Tovább »

Nyerj egy-két Fűszer és Lélek könyvet!

Azok között, akik mostantól csatlakoznak a Fűszeres facebook csoportjához, hétfőn kisorsolok egy könyvet, amit december 16-án csütörtökön 17:00 órától a közös müüska-Fűszer és Lélek karácsonyi vásáron tudtok átvenni. Na jó, legyen két könyv! 🙂 Itt kell a tetszik / like gombot szorgalmasan nyomogatni. A müüska bazár címe: Budapest, 1085, Horánszky u. 5. http://www.muuska.hu/ (Gyengébbek kedvéért,… Tovább »

A tudós szakács

Még soha nem volt ennyire erős a karácsonyi gasztro témájú könyvpiac, mint idén. Remélem beérem majd saját magam az ajánlókkal. Segal Viktorral készült interjúnkat már olvashattátok, nemsokára Bíró Lajos következik, utána Herczeg Ági boros könyve, de most itt egy nagyon szerényen megbújó kis könyv az Akadémiai Kiadótól, A tudós szakács. A könyvben nincsenek képek, itt… Tovább »

Második kiadás

Végre boltokban a Fűszer és Lélek második kiadása! December 4-én a Hanukarácsonyon személyesen is meg lehet vásárolni, ahol hanukai ételekkel várok mindenkit! Helyszín: 1134 Budapest, Váci út 45. Átrium Park irodaház Eurest Étterem Időpont: 2010. december 4. 10:00-20.00 Gyertek! Addig is: http://zsidoszakacskonyv.hu/ A könyv rendelhető a Bookline-on is.... Tovább »

Könyvajánló

Végre megjelent a Vince kiadónál a nemzetközi kulinária sorozatban a Francia, és a Spanyol kulinária is. Ezt a kettőt vártam legjobban az orosz után.Szerintem a sorozat mindegyik része alapmű. Nem szakácskönyvek, bár sok-sok recept, és inpiráló fotó található szinte minden oldalon. Ha valaki nem ismerné a sorozatot, annak leírom, hogy egy nagyon alapos, régiókkénti áttekintést… Tovább »

Fűszer és Lélek zsidó szakácskönyv

November elején megjelenik a Fűszer és Lélek zsidó szakácskönyv nem csak zsidóknak.Furcsa leírni.Emlékeztek még, amikor meghívtak a Judapestre, hogy írjak nekik? És amikor télen kaptam egy kedves levelet, hogy valaki a receptjeim alapján főzött meg egy családi vacsorát?Nem ismertük még akkor egymást mi hárman, vagyis kilencen, ha mindenkit számolok a családokban. Aztán az egyik közös… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!