Fűszer és Lélek

Igyunk zöldet! (x)

Még soha nem jártam így tél végére, mint idén, de úgy tűnik, tényleg lemerültek a tartalékaim, és kicsit meggyengült az immunrendszerem. Nem szeretném itt a tévés reklámszöveget nyomni, de tényleg úgy kezdődött, hogy fáradt voltam ha volt okom rá, ha nem, a hajam fakó lett, és ezek a kis enyhe fertőzések már kb. az agyamra… Tovább »

Cider történelem

Olyan sokat írtam már a ciderről mostanában, hogy egyre több ismerősöm hozza szóba a témát, ha leülünk este beszélgetni. Van aki angliai, van aki franciaországi élményeiről mesél, de Györesz barátném annyira fellelkesedett az almában rejlő lehetőségektől, hogy úgy döntött borásznak tanul. Erre külön kíváncsi leszek majd, tud-e egyáltalán valami hasznosat tanítani a magyar szakképzési rendszer… Tovább »

Vegyetek cidert!

Nem főztem tegnap, sőt, kitaláltam, hogy dolgozzunk a közeli plázában délben, ha már van wifi, és élvezzük a légkondi áldásos tevékenységét, miközben megebédelünk az egyik büfében.De háromkor már nem tudtam annyi limonádét meginni, ami elég lett volna, úgyhogy megnyitottam azt a levelem, amiben amolyan válaszként az előző cideres posztra megkaptam a lelőhelyeket, hogy hol is… Tovább »

Sörös gulyás

Családunk “ősi receptje”, amiről kiderült hétvégén, hogy a hetvenes években tanulták valahol a szüleim. Én már úgy születtem, hogy ez az étel a repertoáron volt, kétféle módon készítve: télen agyagedényben sütöttük alacsony hőfokon, hosszan, hosszan, hogy a konyhát is fűtse, nyáron pedig kuktában főzte édesanyám, hogy negyvenöt perc alatt kész legyen.Nekem nincs kuktám, de lehet,… Tovább »

Fűszeres rózsaszörp

Mit nem adtunk volna ezért a hőségért két hete! Sajnos a hőséggel nem csak a napsütés érkezett meg, de rengeteg szúnyog is van. Próbáltuk fújkálni Dávidot mindenfélével, mégis több, mint 40 csípést számoltunk meg rajta tegnap este. A szúnyogokat tényleg gyűlölöm! Ha éjjel beledöngicsélnek a fülembe, attól meg tudok őrülni, inkább kiugrok az ágyból, és… Tovább »

Forró csoki

Nem vagyunk igazán forró csokoládé geekek, szerintem évente egyszer iszunk belőle. Nem arról van szó, hogy ne szeretném, vagy lusta volnék megcsinálni, de inkább egy jó kávéra ülök be valahová, itthon pedig főleg teázunk.Nemrég azonban elfogyott a kakaó itthon, és gondoltam csinálok egy jó kis forró csokit a gyereknek, mennyire boldog lesz…Hát nem! Nem akarta… Tovább »

Gorgonzolás dinnye capuccino

Bátraknak.Tavaly kaptam ezt a receptet, miután egy másik dinnyés turmixot tettem fel. Annyira bizarrnak találtam a sárgadinnye és a gorgonzola italban való párosítását, hogy nem mertem kipróbálni. Pedig ha a dinnye kockára van vágva, akkor én is szeretem mellé a gorgonzolát, de hogy ehhez még tejszínhabot is tegyek, az egy kicsit sok volt.Aztán a múlt… Tovább »

Mentaszörp (télre is)

Ha harminc fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála, akkor jön el a mentaszörp ideje.Hamar elkészül, mindenféle tartósítószer nélkül eláll a következő szezonig, és mindenki szereti. Nem kell megijedni, nincs túl mentolos íze, inkább csak emlékeztet a mentára, de amikor már a bodzát kicsit unjuk, akkor nagyon jó előkapni a kamra polcáról. Sokan idegenkednek a menta… Tovább »

Bodza pezsgő

A tavasz, vagy a koranyár vitathatatlanul legnagyobb kedvence nálunk a bodzapezsgő.Sajnos a hűtő befogadóképessége határt szab az egyszerre előállítható mennyiségnek, pedig októberig el tudnám iszogatni!Nagyon fontos, hogy jól be legyen hűtve, szerintem 3-4 fokon a legkellemesebb.Kétszer szoktam készíteni egy idény alatt, mert találtam egy “korán érő”, vagyis korán virágzó bodzabokrot, de az-az igazság, hogy közel… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!