Fűszer és Lélek

Aszús kalács

Nehéz ügy 2,5 deci tokaji aszút nélkülözni, és kicsit fáj is a szívem, amikor a tésztához öntöm, és nem a poharunkba, de van az az alkalom. Persze nem egy hatputtonyost locsolok a lisztre, és az is lehet, hogy elég lenne egy jobbféle édes szamorodni, esetleg késői szüret. Nem készül gyakran, úgyhogy ha mégis ezt sütöm,… Tovább »

A világ legjobb flódnija

Akárhogy is, mindig ez a győztes recept.Készülhet klasszikus, vagy kicsit más töltelékkel is. Facebookon osztottam meg egy flódni fotót, amit egy izraeli cukrász készített és fotózott, és olyan nagy hatással volt rám a kép, hogy egész nap csak arra a flódnira tudtam gondolni. Úgy tűnt, az olvasóimra is ugyanazt a hatást tette mint rám, így… Tovább »

Pesztós kalács

Múlt héten nem itthon ünnepeltük a szombatot, hanem barátoknál. Nem én főztem, de a challa-t, vagyis a kalácsot tőlem kérték. Olasz vacsora volt, két olasz párral. Először arra gondoltam, hogy sima kalácsot viszek, mert fogalmam se volt, hogy mi lesz a menü, de aztán kaptam egy fülest, hogy vega ételekre számítsak, mindenféle tésztákkal, rizzsel, sok-sok… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!