Fűszer és Lélek

Valami jó a menzáról: paprikakrémes csirke

-Anyu, ma valami tök jó ebéd volt a suliban, majd te is főzhetnél olyat!-Igen? Mi volt az?-Valamilyen hús szósszal.-Mindenképp! Ismerős? Kiskamasz fiúgyerek, végre elejt valamilyen információmorzsát itthon, de túl sokra nem megyünk vele. Végül is, mondhatta volna azt is, hogy a második volt tök jó, és reprodukáljam. Ettől valóban több információt sikerült átadnia. Szerencsére a huszonegyedik… Tovább »

Tavaszi csirkecomb

Úgy tűnik, a következő hétvégéig várni kell a napsütésre, de legalább nincs hideg. Múlt héten már annyira vágytam a sok zöldre, hogy előszedtem mindent amit zöld élelmiszernek nevezhetek, akkor is, ha nem friss, hanem konzerv, és a csirkecombhoz adtam. Elképesztően finom lett, főleg, hogy tűző napsütésben ehettük meg az erkélyen. Nyilván kabátban, de akkor is…. Tovább »

Világbajnok marha curry

Szerencse, hogy a gyerekeknek még nem nagyon vannak gátlásaik, így nem csak szóba állnak bárkivel, de egy pillanat alatt el is mondják nekik, ami eszükbe jut. Most épp az első szembejövő indiainak azt, hogy nálunk is marha curry lesz vacsorára. Én persze soha nem mernék ilyet megemlíteni egy idegen indiai nőnek, de Dávidot az ilyesmi… Tovább »

A világ legillatosabb csirkecombjai

Azt hiszem, csirkecombból kihoztam, amit ki lehetett. Hívhatjuk comfort foodnak, vagy egyszerűen kényeztető ebédnek is, mert tényleg sokkal jobbkedvűek lettünk tőle. Aromaterápia, vagy mifene. Elképesztően illatos lett, és olyan vaj puha, amilyen csak elképzelhető. Oké, tudom, hogy ez csirkéből nem nagy mutatvány, de összességében annyira finom lett, hogy muszáj róla kicsit áradozni. A kardamom és… Tovább »

Igazi nyári kolbász

Kakukkfű Azt hiszem minden gyerek meggyőzhető arról, hogy több zöldséget egyen, ha ő maga készíti a saját salátáját. De amikor mindenki letöltheti a család saját kolbászát, akkor bizony nem csak a gyerekek, hanem a tinik, és a felnőttek is lázba jönnek! Igazi, egésznapos családi program: reggel bevásárolni a piacon, megvenni a húst, a salátának valót,… Tovább »

Narancsos bárány

Kemencében sütöttük ezt a bárány, de természetesen sütőben is el lehet készíteni. Akinek van otthon jó kemencéje, arra pedig nagyon irigy vagyok. A hétvégi Tuba tanyás ebédre mi összedolgoztunk Dórával, sokat főztünk már együtt, simán elkészítjük egymás ételeit is kérdés nélkül. Nem is tudom ezt a bárányt, vagy a másikat, ami egy tagine volt, ki… Tovább »

Tyúkpörkölt

Tudom, hogy sokan frászt kapnak, amikor a sütőben való főzést ajánlgatom itt a blogon, mint a világ legkényelmesebb megoldását – az ebédre elkészüljön az étel, de közben ne is legyünk otthon – problémának. A nyári szünetben sokfélét készítettem így, reggel gyorsan összedobtam az alapokat, beállítottam a sütőt egy viszonylag alacsony hőfokra, de hosszú időre, és… Tovább »

Sonka helyett

Nem egyszerű összehozni az ünnepeket annak, aki pészahot tartana, de a barátai követelik a sonkát. Vagy ha nem is sonkát (Legalább egy kis füstölt marhaszegy lesz?), akkor legalább kolbászt, tojást, újhagymát, tormát, és mustárt. Csinálj házi tormát légyszíves, azt össze sem lehet hasonlítani a boltival! De macesz is legyen, mert a nagyi megöl, ha nem… Tovább »

A bárány olcsóbb vége

Közeledik a bárányszezon, pár hét, és kicsit olcsóbb lesz talán, mondjuk húsvét után egy héttel. Még nagyon picik a magyar bárányok, amit most kapunk a hentesnél, az jó eséllyel valahonnan egy báránybarátabb klímáról érkezett, mondjuk Írországból vagy Új Zélandról ha fagyasztott.Imádom a bárányt, ha tehetném, minden héten kerülne az asztalra, de hát vannak bizonyos okok,… Tovább »

A csont a lényeg

Itt az ideje a lassan főtt, sűrű raguknak. Ha lennének Budapesten olyan igazi kocsmák amit fogadónak hívtak száz éve, akkor szerintem minden nap ott vacsoráznánk. Marhát ennénk a borgőzös helységben krumpligombóccal, és nehéz vörösbort kortyolnánk hozzá, vagy valamilyen vajban párolt borjút sok forró krumplipürével. De nincsenek Budapesten se olyan kocsmák, se olyan fogadók, ahol csak… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!