Fűszer és Lélek

Lazac idénypesztóval

Régein írtam, mert a Google (aki már nem is a barátom!) elrontotta az összes blogspotos blog egyéni domain-re irányítását, ami többek között azt eredményezte, hogy a feedem is lehalt.Na mindegy, hipp-hopp, és egy hét alatt meg is javították.Múlt héten valaki írta, hogy nem nagyon készítek halat. A gyenge pontomba talált!Ennek több oka van, de igaz,… Tovább »

Gyömbéres pisztráng

A pisztráng egy igazán jóízű hal, szerencsére Magyarországon is “megterem”, ezért aztán könnyű, vagy legalábbis könnyebb igazán friss pisztránghoz jutni.Annak ellenére, hogy ragadozó fajta, nem egy olyan mindent túlélő típus, mint a ponty, ugyanis belehal a lehalászását okozó stresszbe.Ebből következik, hogy élve, vízben szállítani lehetetlenség, ezért nem is kapható élő pisztráng sehol. Úgyhogy aki ilyesmire… Tovább »

Pisztráng kéksajtos almával

Ros Hasana napján szokás halfejet is enni, de legalábbis minden zsidó asztalán van valamilyen halétel, és halnak bizony ott a feje, de általában le van vágva a farka. Ros Hasana ugyanis az év feje, és a hal egyébként is a szaporodás, és a pénz szimbóluma. Aztán ugye nagyon fontos, hogy az elkövetkező év során mi… Tovább »

A hal nem lakoma, csak koma?

Lépten-nyomon halljuk, hogy együnk több halat, mert a hal egészséges. Csak ennyi lenne, vagy itt többről is szó van?A halfogyasztás mértéke és a depresszió gyakorisága közt szoros, fordított irányú kapcsolatot mutattak ki kutatók. Adataik szerint az USA-ban 24 kg az évente egy főre jutó tengeri eredetű táplálék, Németországban 13 kg, míg Japánban 73 kg. Ennek… Tovább »

Marokkói kóser töltött paradicsom

Marokkóban nagyszámú zsidóság élt mintegy kétezer évig. Számuk 1950-ben még háromszázezer volt, napjainkban azonban csak 5000 körül van, és rohamosan fogy. Az ok egyszerű, a zsidók kivándoroltak, sokan Izraelbe, a tehetősebbek a nyelvi és kulturális könnyebbség miatt Franciországba. Mivel Izraelben 1950. július 5-én törvénybe iktatták a Visszatérési Törvényt (Huk-hasvut), mely a világ bármely részén élő… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!