Fűszer és Lélek

Sült citromos túrótorta (gluténmentes)

Mert tényleg nagyon megérdemeltem. Nem akarok versenyezni senkivel, de a kinek volt rosszabb a hosszúhétvégéje megmérettetésen egészen biztosan a dobogón végeznék. Ez a kép a rengeteg csomaggal még pénteken készült, amikor boldogan pakoltunk be az autóba, hogy magunk mögött hagyjuk Budapestet. 120 kilométerre jutottunk, ott egyszercsak furcsa hangja lett a kocsinak, majd gyengén kezdett fogni a… Tovább »

Diétás túrótorta

Ma jönnek a csajok. Ez egyfelől mindig nagy vidámság, másfelől viszont mindig hatalmas készülődés, aggodalom, problémázás.Ugyanis valaki mindig diétázik. Vagy inkább mindig van olyan, aki épp nem diétázik, a többiek igen. Valaki terhes, valaki laktóz vagy gluténérzékeny.Most épp olyan kombinációjára készülök a fentieknek, hogy egyik barátnőm állapotos, és 160 grammos szénhidrát diétán van, a másik… Tovább »

Aszalt szilvás kuglóf (gluténmentes)

Közkívánatra jöjjön az ibolyás, aszalt szilvás, gluténmentes kuglóf receptje. Jót tesz neki, ha áll két napot fóliával letakarva, úgyhogy ha hétvégére sütnétek, akkor érdemes már most gondolkodni rajta! Nem illik nagyon bele a grillezős tematikába, de olyan sokan írtatok az Instagram poszt után, hogy betűzöm ide most. Egyébként meg hol van az előírva, hogy a… Tovább »

Gönci barackpuding

Kamra kiürítő projektem lényege, hogy mire befőzöm a 2014-es lekvárokat, befőtteket, savanyúságokat, és hasonlókat, addigra 2013-ban eltett étel ne maradjon a polcon. Elég jól haladok, de azért még van pár üveg lecsó, szilvabefőtt, két lekvár és pár savanyúság, amit inkább angolul pickle-nek mondnaék, és nem azért mert nagyképű vagyok, hanem mert nem teljesen fedi a… Tovább »

Citromos, gluténmentes puszedli

Újabb gluténmentes finomság. Az ilyesmiket szokták csóknak hívni, de nem visz rá a lélek, hogy citromos vagy kókuszos csóknak nevezzem. A puszedli meg olyan klassz szó, nem igaz? Tulajdonképpen egy koppintása egy létező édességnek, persze csak nyomokban hasonlít rá, puhább, és sokkal olcsóbb. Dávid nagy kedvence, és emlékszem, gyerekkoromban én is odavoltam mindenért, ami citromos…. Tovább »

Karamellás körtetorta – gluténmentes

Az az igazság, hogy egy családi, vagy baráti összejövetel bizony elég sok munkával jár a házigazdának. Mivel nálunk meglehetősen gyakran vendégeskednek, általában elég jól fel tudok készülni az estére, tudom mit lehet már két nappal előtte elkészíteni, mit érdemes aznap reggel és mit csak akkor, amikor megszólal a kapucsengő. Ennek ellenére van, amikor nagyon elszámítom… Tovább »

A kenyérsütő gép úgy tűnik mégsem hülyeség

Évekig éltem abban a hitben, hogy kenyérsütőgépre semmi szükség. Láttam a nagynéném gépét, amit állandóan le kellett takarni, hogy az ablakon ne szökjön ki a meleg. Láttam a barátnőm gépét, amivel soha nem lehetett igazán jó kenyeret sütni. És különben is, nekem ott a dagasztógépem és a nagyon kis precíz villanysütőm, mi a fenének még… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!