Fűszer és Lélek

Ayala Bar, ribizli, kardamom

Mautner Zsófi írása: http://chiliesvanilia.blogspot.com/Blueberry Frost. Cherry Wine. Cilantro Garden. Citrus Tackle. Mint Julep. Olive Smoke. Cinnamon Stick. Cranberry Sky. Caramel Apple. Sweet Honey. Sugar Plum. Spice Market. Felmerül a fenti fantázianeveket olvasva bárkiben is kétség afelől, akár egyetlen percre is, hogy olyan designer-rel állunk szemben, aki számára ne lenne komoly ihletadó a gasztronómia? Ayala Bar,… Tovább »

A Migros szépen csomagol

Nem tartozom azok közé a szerencsések közé, akik bármit ehettek eddig, amit a Migros forgalmaz. Eddig mindig csak nyál csorgatva néztem a gyönyörű csomagolást, különösen a hús, és a tészták tetszenek. Svájcban tudnak valamit!Mindez arról jutott eszembe, hogy minap sétálgattunk az egyik hipermarketben, és elmentem egy zacskós levest gyártó cég polca mellett, amin mindenféle száraz… Tovább »

Szép Heinz Ketchup

Már többször említettem, hogy a magam részéről nem vagyok nagy ketchup fogyasztó, de a férjem miatt mindig van itthon.Ezekre a szép reklámokra csak azért bukkantam, mert valaki a “ketchup” keresőszóval jutott el hozzám mégis, amin annyira csodálkoztam, (ugyanis eddig receptekben soha nem szerepelt hozzávalóként) hogy rögtön én is utána néztem.Gondolom, ketchup és ketchup között is… Tovább »

Igazi piknik-bor

Michael Sholk tervezte ezt a boros dobozt, amely a bor elfogyasztása után madárodúként funkcionál. Arra érdemes csak odafigyelni, hogy az másszon fel a fára felszerelni, aki a legkevesebbet itta, vagy csak a csokoládéból evett. 🙂Nagyon kedves gondolat, hogy miután befejeztük a pikniket, háláljuk meg valamivel a természetnek a vendéglátást, és tegyünk ki egy madáretetőt, madárodút…. Tovább »

Hegyezhető csokoládé ceruza

Heuréka! Valaki kitalálta!Írhatnám azt is, hogy más ötlete, ingyen adom 🙂Aki szokott csokoládé forgácsot gyártani (én szoktam), az tudja, hogy igazából nem egy bonyolult dolog, de mégis pepecseléssel, idővel, maszatolással jár, ráadásul a forgács nem tárolható, mert összetörik, összeolvad.Épp ezért jó lenne néha elő kapni pont annyit, amennyire szükségünk van, de ez lehetetlen. Japánban erre… Tovább »

Design, dizájn!

Gyönyörű! IGEN. Banán juice-os tetra doboz. Naoto Fukasawa tervezte. Nem vagyok egy telefon, és kütyü mániás nőszemély, de szerintem a telefonja is gyönyörű. A zöld határozottan emlékeztet egy Sport szeletre.Bútorban is nagyon nagy rajongója vagyok (na jó, lennék), itt van ez a puff, ami egy kavics pontos mása, egyszerűen felnagyította. Mindig irigyeltem az ennyire kreatív… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!