Fűszer és Lélek

Magyarországot választották hazájuknak

Az Akácfa utca Budapesten alighanem a bangladesi éttermek utcája, hiszen alig pár háznyira kettő is található belőle. A Bangla büfé már régóta az egyik kedvence hasonló témában a pestieknek, de a másikat még kevesen ismerik. Ez utóbbiban, a Begum All Modina Büfében jártunk egy eseményen, ugyanis  az ENSZ menekültügyi főbiztossága, az UNHCR plakátkampányában az éttermet… Tovább »

Jó a nagy korkülönbség!

Kicsit több, mint nyolc év. Ennyi van a két gyerekünk között. Vicces, mert ez már olyan szokatlannak számít némelyeknél, hogy többször elhangzott a kérdés: és a nagyfiúnak ki az apukája? Hát kérem, ugyanaz mint a kislánynak. Mi már csak ilyen furcsa jószágok vagyunk, nehezen szántuk el magunkat egy második gyerekre. Dávid elképesztően intenzív kis srác volt,… Tovább »

Túl sok időt töltünk a gyerekekkel?

Mutassatok egy anyát, aki semmin nem aggódik! Annyi elvárásunk van magunkkal szemben, és annyi elvárása van a társadalomnak is, meg a szomszédasszonynak is, hogy anyánkról vagy az anyósunkról ne is beszéljünk. Nyilvánvaló, hogy nem tudunk ezeknek mind megfelelni, sőt igazából nem is akarunk. Én például a szomszédasszony, az anyós és a társadalom elvárásait szinte tökéletesen… Tovább »

Tini a konyhában: a legflegmább spagetti

A fiam kiskamasz. Sokak szerint ez a korszak sokkal rosszabb, mint a nagykamaszság. Add Istenem, hogy igaza legyen azoknak, akik ezzel vigasztalnak, és a helyzet ne fokozódjon tovább. Mert az én cuki, okos, rendes kisfiamat elrabolta egy nyegle, visszafeleselő, flegma alak, aki azért néha még kiesik a szerepéből, és megfogja a kezem az utcán. Megölöm-imádom-megölöm-megölöm-az… Tovább »

Harc a homokozóban: üss vissza fiam!

A társasházunk udvarán van egy nagyon klassz játszótér, így ritkán megyünk másik térre, de azért néha nekünk is fel kell kerekednünk, ha a nagy csúszdán szeretnének játszani a srácok. Én különben sem vagyok jó mami ebből a szempontból, nálam másfél óra után eljön a pillanat, és menni kell. Már Dávidnál is így volt, egyszerűen nem… Tovább »

Legyen már vakáció!!!

Ma beszélgettem valakivel, akivel épp egy közös munkára próbáltunk időpontot találni, és amikor azt mondta, hogy a vasárnap nem jó, mert akkor épp tanulnak, és agyeldobás van a gyerekekkel, akkor beugrott, hogy mennyire unom már ilyenkor az iskolát. Tudom, nem én járok, de akkor is! Persze szegény gyerekek, meg szegény tanárok, de legjobban magam sajnálom, az az… Tovább »

Anyu, mi lesz a vacsora? Semmi.

Ciki hogy néha nincs kedvem főzni? Szerencsére nem arról van szó, hogy nem telik vacsorára, vagy ne jutna időm összedobni valamit, csak egyszerűen nincs kedvem hozzá. Kicsit se.Különben se kéne meleg ételt tennem minden este az asztalra, de így szoktattam őket, már sértésnek érzik, ha vajas kenyér van. Vagy ami még rosszabb, annyira kiművelték magukat, hogy… Tovább »

Kiürült a kamra – március a legszegényebb hónap

Március a legszegényebb hónap lenne gasztronómiai szempontból, ha nem a XXI. században élnénk. Dédszüleink már szerencsésebbek voltak, pláne ha kicsit módosabb családba születtek, de az ő szüleik bizony márciusban elég egyhangú, szegényes étrenden éltek ilyenkor. De édesapám, aki a háború után nem sokkal, 1948-ban született Erdőbényén, ő is sokat tud arról mesélni, hogy a beszolgáltatás… Tovább »

Szülők az étteremben

Talán soha nem értenek majd egyet az emberek abban, hogy járjanak-e a gyerekek étterembe, ha igen, akkor hány éves kortól, a nap melyik szakában, vagy milyen árfekvésű legyen az az étterem. Egyébként meglehetősen hasonlít a szituáció a kutya-étterem konfliktushoz. Van, akit egyáltalán nem zavar, sőt, megszólítja a gyereket/kutyát, megkínálja a saját ételével, vagy megsimogatja a… Tovább »

Diós körtés csirkeragu egy szomorú kiskamasznak

Nem egyszerű az élet egy kiskamasszal, főleg, ha van egy majdnem 9 évvel fiatalabb húga. Rengeteg energiám fekszik abban, hogy a sokáig az egykék kiskirályi életét élő nagy fiam ne érezze magát kevésbé fontosnak, másodrangúnak. Nem tudom, mennyire sikerül, de az biztos, hogy ő úgy érzi, elvesztette a fele királyságát. Valamelyik reggel ez a kis… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!