Fűszer és Lélek

Csodás éttermi ajánlatok a bor.hu oldalon (x)

Szebbnél szebb menüket és hozzájuk kapcsolódóan borajánlatokat tesznek közzé az éttermek a borkostolok.bor.hu oldalon. A műsorújságszerű szolgáltatás a minőségi magyar borok és a gasztronómia kedvelői számára könnyíti meg a választást. A programban most egy szívemhez közelálló borvidéken, Tokaj-Hegyalján megnyitott új szálloda éttermének az ajánlatát olvashatjátok, helyi, tokaji borokkal. A Kelep hotel nem véletlenül kapta ezt… Tovább »

Rendelj egy pohár bort! (x)

Szoktatok bort rendelni a vacsora vagy az ebéd mellé étteremben? Mi otthon szinte minden vacsorához iszunk pár korty bort, de egy étteremben már sokkal ritkábban rendelünk, pedig élvezetesebb étkezés egy kis borral. A miértekre hosszan lehetne válaszolni, de sokszor futok bele abba, hogy ami illene a választott ételhez, azt csak palackkal lehet kérni, és persze… Tovább »

Patricius aszú borfalatok

Elérkeztünk a verseny utolsó fordulójához, nevezetesen az eredményhirdetéshez, amire azért is kerül ilyen későn sor, mert egyrészt a hirtelenjött meleg, másrészt hosszúhétvége, no meg némi balszerencse is sújtotta a versenyzőket – kinek a pénztárcáját, kinek az autóját vitték el a múlt hétvégén – , akik így többszörösen is akadályoztatva voltak a borfalatok elkészítésében, dicséretükre váljon,… Tovább »

A harcsa, a bor, és a dél-amerikai szellem

Na jó, nem fogok úgy csinálni, mintha született bor és étel párosító lennék, bevallom, inkább csak egyféle bort iszunk az ebédhez, és azt kortyoljuk a főételhez és utána is, csak az estek harmadában próbálok meg odafigyelni arra, hogy tényleg passzoljon minden. Ritkán bontunk többféle palackot, inkább csak akkor ha vendégeink érkeznek. Pedig igazán jó hétvégi… Tovább »

C and V, Fűszeres és Lila Füge főz: 9 nő az utcán

Könnyed zenés borvacsora a Pesti Lámpás étterem belső udvarán 2011. május 15-én vasárnap.  Tokaji borok a világ utcai ételeire hangolva – 9 fogás, 9 bor, 9 nő.   Bárdos Sarolta (Tokaj Nobilis) Behumi Dóri (Budapest Bár, Dórika és a Rombolók) Berecz Stéphanie (Tokaj Kikelet) Bodrogi Fűszeres Eszter (Fűszer és Lélek) Bodó Judit (Bott pince, Tokaj)… Tovább »

Kóser borkóstoló

Ritka alkalom, szombat este hatkor a tokaji zsinagógában kóser borkóstoló a Disznókő boraiból, a Mazsike jóvoltából. Előtte elbúcsúztatjuk a szombatot, gyertek minél többen! Borok: 1998 LANGER RESERVE TOKAJI KÉSŐI SZÜRET FURMINT 1998 LANGER RESERVE TOKAJI ÉDES SZAMORODNI2000 LANGER RESERVE TOKAJI ASZÚ 3 PUTTONYOS 1998 LANGER RESERVE TOKAJI ASZÚ 5 PUTTONYOS... Tovább »

A Banon sajt

Bemelegítünk a hétvégi programra, és jóféle kecskesajtot vacsorázzunk Homonna furminttal.Ó istenem! Pedig csak a kenyeret szerettem volna kitalálni, de ott maradtunk állva a konyhapult mellett, annyira jó volt, hogy nem volt kedvünk elmozdulni se.Hozzáértők nem egy ilyen érett kecskesajtot ajánlottak volna ehhez a borhoz, de most is bebizonyosodott, hogy szabályok csak azért vannak, hogy felrúgjuk… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!